Salı, Ekim 22, 2024

ASUS Yeni PROArt PA27AC Monitörünü Piyasaya Sundu

ASUS yeni yıla hızlı bir giriş yaparken tasarımcılar, animasyoncular ve modelleme ile uğraşan profesyonel kullanıcılar için yeni PROArt PA27AC monitörünü piyasaya sundu. Monitör şuanda yurt dışında satışa çıktığı gibi, teknik özellikleri ve detayları ile de bu rehberde birlikte olacağız.

ASUS ProArt PA27AC Monitör Neler Sunuyor ?

ASUS 8 bitlik bir panel ile sRGB alanının %100’ünü destekleyen 27 inç boyuta sahip dış görünümü ile profesyonelliğin imzalarını taşıyan bu monitörü satışa çıkarttı. Monitör 1440p IPS panelin yanı sıra, yeni kalibrasyon teknolojisini bu monitör ile kullanıcılarına da duyurmuş oldu.

Artık kalibre teknolojisini kullanarak kullanıcılar ekranlarını daha hızlı kalibre edebilecek ve renk profillerini ekranın kendisinde kaydetmesine olanak sağlayarak, birden fazla renk ile birlikte çalışabilecekler. Bir nevi renk deformasyonunun pozitif hale getirerek ekranınızın istediğiniz yerini renklendirebileceksiniz.

Fabrika çıkışlı olarak default değerlere sahip olarak zaten monitörü satın aldığınızda, siz isterseniz kendi özel ayarlarınızı oluşturarak kullanabileceksiniz. Bence bu profesyonel kullanımlar için gerçekten müthiş bir özellik. Zira öyle durumlar oluyor ki, tasarımcılar sırf monitör yüzünden büyük sıkıntılar çekiyorlar.

ASUS PA27AC VESA’nın 400 nits değerindeki zirve yaptığı bir parlaklığa da sahip. 8 bit görüntü kalitesi ve standart dinamik kontrast azaltma özelliği ile geldiği gibi, DisplayHDR tarafında 400 nits değeri standart ekranlar ile karşılaştırıldığında iyi bir iyileştirme vaat ediyor.

BENZER:  ViewSonic'ten Yeni 4K, OLED, 480 Hz Oyuncu Monitörü

ASUS PA27AC Monitor 002 - PC Hocası

Kullanım Avantajları

PA27AC‘nin kullanımı oyuncu monitörlerine nazaran daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Pivot özelliği biraz daha geliştiği gibi, eğme ve yükseklik ayarlama seçenekleri epey geniş. Monitörü nereye çevirmek isterseniz oraya doğru şekil aldığı için her çalışma ortamına uygun hale gelebiliyor.

Ekran aynı zamanda monitör kolları veya üçüncü parti sehpaları ile birlikte kullanılabilmesi için standart VESA bağlantılarını destekleyecek şekilde tasarlanmış.

ASUS PA27AC Monitor 007 - PC Hocası

ASUS PA27AC Monitor 005 - PC Hocası

Teknik Özellikler

ASUS PA27AC monitör 60 Hz’lik dinamik yenileme hızının yanı sıra şimdiye kadar ASUS monitörlerde görmeye alışık olduğumuz AMD FreeSync teknolojisi ile gelmiyor. Ek olarak monitör üzerinde DisplayPort, USB Type-C / Thunderbolt 3, HDMI 2.0 ve HDMI 1.4 girişleri yer alıyor.

Bir de QuickFit özelliğinden bahsedelim. Bu özellik sayesinde monitörünüzü bir A4 sayfasının boyutundan B5 sayfasına çevirebiliyor veya parçalara bölebilmenizi sağlayan ölçeklendirme sistemi sunuyor. Monitör 16.7 milyon renk arayüzünün yanı sıra, 2560 x 1440 px çözünürlüğü ile piyasada olacak.

ASUS PA27AC Monitor 006 - PC Hocası

Diğer teknik veriler ise aşağıdaki gibidir;

Teknik Veriler

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler