Cuma, Nisan 26, 2024

4K Çözünürlüklü AOC U2879VF Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Selamlar hocalar nasılsınız bugün ? Uzun zamandır 4K monitörler ile ilgili bizlere dönüşler sağladığınız. Biz de bu konuda işini en iyi şekilde yıllardır yapmaya devam eden AOC’un U2879VF monitör incelemesi ile karşınıza çıkıyoruz. Ancak bu rehberimiz yazılı içerik incelemesi olarak sizlerle olacak. Dilerseniz şimdi AOC U2879VF monitörün detaylarına yakından bir göz atalım.

Fiyat / Performans Skalasının Önemli Oyuncusu

Bir monitör tercih ederken sizin için ilk dikkat ettiğiniz özelliği hangisidir ? Bence görüntü kalitesi ve performans. Kimileri monitör tercihlerinde tasarımsal açıdan detaylara çok dikkat etseler de, naçizane tavsiyem bu detayı ikinci plana atmanız. Her monitör üreticisi zaten tasarımsal açıdan elinden gelenin en fazlasını yapmaya özen gösteriyor. Burada mevzu bahis, verdiğiniz ücrete karşılık ideal bir performans alabiliyor musunuz ?

AOC U2879VF monitör ise bizlere 4K (3840 x 2160 px) çözünürlük ile birlikte geliyor. Açık konuşayım; 4K monitörler arasında kalite ve kullanımını bizlere en iyi şekilde hissettiren nadir modellerden bir tanesi. En sevdiğim özelliği ise hangi açıdan bakarsanız bakın, görüntünün aynı şekilde bozulmadan iletiliyor olması. Sıkı durun; bir 4K monitörden bahsederken fiyat aralığı ilk olarak nasıl geliyor kulağınıza ? Evet o über rakamları görebiliyorum. Ancak bu monitörün şuanda piyasa satış fiyatı 1200 TL ve civarından başlıyor.

28 inç boyuta sahip ve 4K çözünürlük ile gelen AOC U2879VF, rakiplerine göre en iyi fiyat performans skalasındaki modeller arasına çoktan girdi bile.

AOC U2879VF İnceleme 003

Hangi Özellikleri Barındırıyor ?

Açık konuşalım; bu monitör gaming türünde geliştirilmediği için, oyunculara pek hitap edeceğini düşünmüyorum. Ancak bu oyunlarda yine üstün bir performans sunmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki. Sadece ‘gaming monitör‘ dediğimizde, insan biraz daha tasarımsal açıdan estetiklik ve detay arıyor diyebilirim. Genelde AOC U2879VF modeli ofis veya ev kullanımları için ideal desek daha doğru olacaktır.

“Tamam 4K dedik, 28 inç dedik.. Peki bu monitörün başka özellikleri yok mu ?” dediğinizi duyar gibiyim. Var tabii ki, monitör bizlere 1 MS tepkime süresi ve AMD FreeSync özelliği ile birlikte geliyor. Bu yabancı olduğumuz kavramı biraz açıklayacak olursak; (FreeSync nedir ?): AMD ekran kartlarında monitör ve işlemci arasındaki bağlantı sorunlarını minimuma indirerek, ekranda oluşabilecek dalgalanmalar ve pürüzlerin önüne geçerek daha akıcı bir görüntü deneyimi yaşamamıza olanak sağlıyor. Adından da anlayacağınız üzere, AMD GPU modelleri için bu özelliği kullanabilmek mümkün.

Öte yandan monitör TN panel ile birlikte geldiği gibi, toplamda 178 dereceye kadar görüş açısına sahip. Bu tip monitörler arasında 178 derecelik görüş açısı gayet ideal. Ancak daha geniş görüş açılarına sahip piyasada pek çok mönitör de bulunuyor. Hazır teknik özelliklerden ilerlerken, araya monitörün 60 Hz tazeleme oranının ve 300 kandela parlaklığa sahip olduğunu belirtelim. Dinamik kontrast oranımız ise 1000:1 olarak belirlenmiş durumda.

AOC U2879VF İnceleme 004

AOC U2879VF İnceleme 0052

Renkler ve Görüntü Nasıl ?

Burası belki de bir monitör için en can alıcı nokta diyebilirim. Şimdiye kadar belki de yüze yakın monitör inceledik. Bu monitörler arasında çok yüksek fiyatlara gerçek siyahı yansıtamayan pek çok modele de denk geldim. Ancak açık konuşacak olursak; AOC U2879VF monitör renk ve canlılık açısından çok iyi. Öte yandan standart olarak monitör fabrika çıkışında hazır renk ayarlamaları yapılmış olarak geliyor. Siz isterseniz, bu ayarları monitörün kendi panelinden yapabiliyorsunuz.

Yaklaşık olarak bir ay kadar ofisimizde konuk ettiğimiz AOC‘un bu monitörünü CS Go, Prey, DOOM ve PUBG gibi pek çok oyunda da test etme imkanı bulduk. 4K’nın verdiği avantajın yanı sıra, 1 MS’lik tepkime süresi performansımıza performans kattı. Hele ki PUBG oynayanlar bilir; o çim detayları bizlerin çoğu zaman belası olmuştur. Zira oradan çıkacak bir düşmanı görmediğinizde, bayılmanız an meselesi. Bu monitörün tüm nimetlerinden bu şekilde faydalanarak, oyunlarımıza da performansımızı yansıtmış olduk. Çünkü haritadaki en ince oynamaları bile monitörün özellikleri sayesinde görebildik.

Hangi Bağlantı Birimleri Mevcut ?

Hazır bir bilgisayarınız var ve yakın zamanda monitör almayı düşünüyorsunuz. Eğer ekran kartınızın arkasında yer alan görüntü çıkışları monitörünüz ile uyumsuz olursa, boşa para vermiş olarak aldığınız yerin yolunu tekrar tutacaksınız. Zira küçük ama önemli bir detayı ne yazık ki pek çok kullanıcı atlıyor.

AOC bu monitöründe ise bizlere HDMI, DisplayPort, DVI ve VGA bağlantıları sunuyor. Geniş bağlantı yelpazesi sayesinde de hemen hemen her türlü monitörü bağlayarak görüntü alabilmenizin de önü açılmış oluyor.

AOC U2879VF İnceleme

Monitörün Eksileri Neler ?

Tekrar belirtmek istiyorum; 4K segmentinde bu fiyata alabileceğiniz en iyi monitörlerden bir tanesi olduğunu belirtelim. Zira monitör fiyatına göre güzel olsa da, gözümüz dahili bir hoparlör aradı. Biliyorsunuz harici olarak hoparlör kullanmadığımız zaman, kulaklık takmak zorunda kalabiliyoruz. O yüzden dahili monitör ile gelen hoparlörler bu durumda devreye girerek kurtarıcı olabiliyor.

Bir de monitörün USB bağlantı noktaları bulunmuyor. Artık her monitör üreticisi bu detaylara dikkat ederken, kasaya eğilip USB portu aramaktansa, monitöre takmak çok daha cazip geliyor. Evet hocalar, bugün AOC U2879VF monitörün bir aylık süre zarfı içerisinde edinmiş olduğum tecrübeleri ve tüm teknik özellikleri sizler için aktarmaya çalıştım. Yakın zamanda uygun fiyatlı 4K monitör arıyorsanız, bu rehber tam size göre.

Eğer inceleme sırasında aklınıza takılan önemli bir detay varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilir veya fikirlerinizi iletebilirsiniz.

AOC U2879VF Tüm Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler