Cumartesi, Nisan 27, 2024

ASUS’un Yeni Gözdesi : VP28UQG

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde monitörler eskisine oranla ciddi şekilde çeşitlendi, artık monitörler panel türlerinden tutun, renk üretim kabiliyetlerine kadar birçok özelliğe göre ayrılıyor ve sundukları özellikler ile birçok farklı kişiye hitap ediyor, birçok ihtiyacı karşılamayı hedefliyorlar. Tabii ki firmalar da ihtihaçları karşılamaya özen gösteriyor, bu ihtiyaçlara göre ürün yapıyorlar. Ayrıca ASUS, VP28UQG adlı monitöründe de düşük bütçede birçok ihtiyacı karşılamaya, yoğun bir kitleye hitap etmeye özen göstermiş. Özelliklerine göre gayet uygun fiyatlı olan ASUS VP28UQG için ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

asus yeni monitor

Elimizde 28″(inç) büyüklüğünde kocaman, 4K çözünürlüğüne sahip 60Hz bir monitör var. Aslında bu özellikleri görmek bile birçok kişi için yetecektir, ama bu monitör bununla da kalmıyor. 1000:1 kontrast oranı ve TN panelde 170°/160° dereceye kadar çıkabilen görüş açısı ile de dikkat çekmekte. Fakat monitörün en çok dikkat çeken özelliği tabii ki de 4K bir ekranda 1.07 Milyar tane renk üretebilme kapasitesi oluyor. Ayrıca 1ms gecikme süresi ile diğer monitörlere açık ara fark atıyor.

Tüm bunların yanı sıra oyunculara hitaben monitöre eklenmiş olan FreeSync, yani bir diğer ismiyle Adavtive Sync’i görüyoruz. Giriş-çıkış portlarına baktığımızda 2 adet HDMI 2.0 ve 1 adet DP 1.2 girişi ile karşılaşıyoruz. Bu tür ana özellikler dışında düşük mavi ışık modu, oyunlara özel profiller ve renk sıcaklığı ayarı gibi birçok ek özellik de Asus VP28UQ’da es geçilmemiş, özellikle de oyunlara özel profiller şahsımca oyuncuların kalbini çalabilecek nitelikte.

Aslında biraz düşününce ASUS VP28UQG‘nin, diğer bir monitör olan MG28UQ‘den ufak tefek farklar dışında neredeyse hiçbir farkı yok denebilir. Bu monitörü MG28UQ‘dan ayıran en büyük farkı ise MG28UQ kadar ergonomik bir monitör olmaması. ASUS VP28UQG‘nin fiyatına gelecek olursak, yaklaşık $350 ile $400 arasında bir fiyat bandına sahip olacağı tahmin ediliyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler