Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Dünyanın İlk 4K 1000 Hz Monitörü Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

TCL, DisplayWeek 2024‘te oyun dünyasında devrim yaratacak bir yeniliğe imza attı. Şirket, dünyanın ilk 4K çözünürlüklü 1000 Hz panelini tanıttı. Bu yeni ekran teknolojisi özellikle hardcore FPS oyuncuları için tasarlandı ve oyun deneyimini de yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

TCL CSOT‘un bu yeni paneli, Blur Busters’ın haberine göre bugüne kadar piyasada görülmemiş bir yenilik sunuyor. Yüksek yenileme hızı oyunlarda daha akıcı ve net görüntüler sağlayarak oyunculara büyük bir avantaj sunuyor. İşbu teknoloji özellikle eSpor oyunlarında büyük fark yaratabilecek gibi duruyor. Counter Strike 2, OverWatch ve Valorant gibi tempolu oyunlarda yüksek FPS değerlerine ulaşmanın önemini de hepimiz biliyoruz.

geymir

4K Çözünürlükte 1000 FPS Elde Etmek Mümkün mü?

TCL‘nin bu yeni 1000 Hz paneli, Nvidia‘nın Ultra Low Motion Blur 2 (ULMB 2) teknolojisi ile birleştiğinde 1000 Hz’in üzerinde etkili hareket netliği sağlama potansiyeline sahip. Bu da oyunlarda 1000 FPS ve üstünün yazılım seviyesinde mümkün olduğunu bizlere gösteriyor. Henüz piyasada 1000 Hz ekranlar görmemiş olmamız, TCL’nin bu alandaki yeniliğini daha da belirgin kılıyor. Bu da bizlere monitör ve televizyon piyasasında rekabetin kızışacağının habercisi oluyor.

Günümüz GPU‘ların bu yeni standardı karşılayıp karşılayamayacağı ise merak konusu. Özellikle güncel AAA oyunlarda 2160p çözünürlükte 1000 Hz yenileme hızına ulaşmak mevcut teknoloji ile zorlu bir hedef olabilir. Ama çözünürlüğü 1080p’ye düşürürsek eğer en yeni ekran kartları ile bu FPS değerlerini görmek mümkün olabilir. (Her oyun için geçerli olmayacaktır.)

TCL’nin bu yeniliği, oyuncu monitörlerinde yepyeni bir dönemin habercisi olabilir. Şirketin bu yeni teknolojiyi ne zaman piyasaya süreceği ve fiyatlandırması hakkında detaylar henüz belli olmasa da, bizce oyun dünyasında büyük bir ilgi uyandıracağı neredeyse kesin.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler