Çarşamba, Mayıs 1, 2024

HP Omen Yeni Uygun Fiyatlı Monitörünü Duyurdu: HP Omen D21qs

Paylaş

silkroad gaminggentr

HP Omen serisini genelde üst seviye cihazlarda görmeye alışkındık. Görünüşe göre artık fiyat performans cihazlarında da Omen serisini görmeye başlayacağız. Çünkü HP Omen adı altında uygun fiyatlı oyuncu monitörünü resmen tanıttı.

HP Omen D21qs fiyatına göre bizce tatmin edici özellikler sunuyor. Bünyesinde 27 inçlik 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde IPS bir panel barındıran bu monitör, 100 Hz‘lik bir tazeleme hızına da sahip.

Monitör IPS bir panele sahip olduğu için 178 derecelik bakış açısına kadar görüntüde bozulma da yaşanmıyor. Hazır görüntüden bahsediyorken, HP Omen D21qs 8 bit renk derinliğini de destekliyor.

HP Omen D27qs

HP Omen D21qs’in giriş çıkış portlarına geldiğimizde isi bizi iki adet HDMI, bir adet 3.5mm jak ve bir adet de DisplayPort karşılıyor. Bunlar haricinde monitörde VESA desteği de mevcut. Bu sayede isterseniz duvara ya da bir kol üzerine asabilmeniz mümkün.

Tahmin edebileceğiniz üzere HP’nin bu monitörü profesyonel FPS oyuncularını hedef almıyor. Daha çok gündelik kullanım ve hikaye odaklı oyunlar için ideal bir monitör olduğunu söyleyebiliriz. FPS oyunlarında iddialı olanlar için daha yüksek tazeleme ve gecikme oranına sahip monitörler tavsiye ediyoruz.

Son olarak HP Omen D21qs 899 yuanlık (yaklaşık 124 dolar, 4000 TL dolaylarına tekabül etmekte) bir fiyatla Çin pazarında satışa sunuldu. Ülkemize gelip gelmeyeceği de şimdilik belirsiz. Eğer gelirse günümüz vergi oranları ve dolar kuruyla 5000 TL dolaylarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Şahsi olarak bu monitörü yakından takibe alacağım. Gelişmeler olduğunda da sizlerle buluşturmaya çalışacağım.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler