Çarşamba, Ekim 9, 2024

Asus’un Yeni Oyuncu Telefonu ROG Phone 2 Duyuruldu

Asus’un yeni oyuncu telefonu ROG Phone 2 bugün tanıtıldı. Serinin ikinci telefonu bizi donanımda ve tasarımda güncellemeleriyle karşılıyor. Performans canavarı telefon bugün Çin‘de tanıtıldı ve Avrupada 4 Eylülde satışa sunulacak.

Asus ROG Phone 2 - PC Hocası

Asus ROG Phone 2 Ekranı

Cihazın resmi görselleri henüz sunulmasa özellikleri biliniyor. Ekran ciddi bir güncelleme almış 6.59inç 1080p OLED paneline parmak izi sensörü de gömülü durumda. 10-bit HDR destekleyip 120Hz yenileme hızına sahip. Dokunmatiği algılama hızı ise 240Hz olup 49ms gecikme hızı ile Asus’un söylemine ile en düşük gecikmeye sahip telefon. Mevcut Androidle devam edebilir veya Asus’un ROG UI kullanıcı arayüzünü telefonun kurulumunda seçebilirsiniz.

Donanımı

Telefon, oyun odaklı yeni işlemci olan Snapdragon 855 Plus‘la 15% daha hızlı GPU performansı elde edilmiş. Ayrıca işlemcide daha yüksek saat hızına çıkılmış. Soğutma sistemi ısınmadan dolayı oluşacak yavaşlamanın önüne geçeceği belirtiliyor. 12GB RAM ve 512GB‘a kadar hafıza sahip. Ayrıca 48MP kameraya sahip. Arkada birde 13MPlik geniş açı kamerası bulunuyor. Ön kamerası ise 24MP.

BENZER:  Uygun Fiyatlı Samsung Galaxy F15 5G'nin Özellikleri Açıklandı

Asus ROG Phone 2 4 - PC Hocası

Asus ROG Phone 2 Bataryası

120Hz ekranı besleyecek bataryanın telefona ne denli yeteceği konusunda şüphe yaşayabilirsiniz fakat bu telefonun 6000mAh batarya bulunuyor. Asus’un söylediğine göre 60Hz yenileme hızıyla PUBG’yi 7 saat oynayabilecek kadar yetiyor. Telefonun ekranının yenileme hızını 60-90’a düşürebiliyorsunuz. Bu yüzden 7 saatlik başarıyı yakalayabilmiş. Aynı testi 120Hz ile yapmaya kalkarsak 2 kat fazla enerji harcayacağından 3.5 saat dayanacaktır tahmini olarak. 

Aksesuarları

Aksesuarlarına değinmeden geçmek olmaz. Zira bu telefon oldukça fazla aksesuar seçenekleri bulunuyor ve her biri oldukça şık. Dahada incelmiş çift ekran yuvası ile TwinView Dock bağlayabilirsiniz. AeroActive soğutucu fan öncekinde olduğu gibi bu modelde de var. Ve birde yeni görünen oyun kolu Kunai, 2 parça çıkarılıp (Nintendo Switch misali) telefona bağlanabiliyor. Önceki Cihazın tüm aksesuarlarıyla birlikte almaya  kalktığınızda 2000 doları geçiyordu bu yüzden pek popülerliği yakalayamadı.Asus ROG Phone 2 5 - PC Hocası

Cihazın fiyatı henüz söylemese de önceki telefonu 899 dolardan çıkmıştı. Kaynaklar, önceki telefon ile benzer seviyede fiyatla çıkması yönünde.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler