Salı, Nisan 16, 2024

Samsung, Endüstrinin İlk 12 GB LPDDR5 Mobil DRAM’inin Seri Üretimine Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji her gün vites yükselterek hızla gelişmeye devam ediyor. Gün geçtikçe bu gelişmelere de bir yenisi ekleniyor. En yeni haber ise bilindiği üzere gelişmiş bellek teknolojisinde dünya lideri olan Samsung Electronics‘den geldi. Samsung Şubat ayından itibaren DRAM üzerindeki çalışmalarına devam ediyordu. Mart ayında açıklanan bildiride Samsung 12 GB LPDDR4X DRAM’in seri üretimine başladığını belirtmişti.

Samsung LPDDR5 2019 main F

Samsung bellek konusunda bir ilke daha imza atarak bugün yayınlamış olduğu bildiride, akıllı telefonlar için ilk 12 GB LPDDR5 DRAM’in seri üretime başladığını belirtti. Samsung bunun yanı sıra seri üretimine başlanmış yeni nesil DRAM’in 5G ve AI (Yapay Zeka) özelliklerinin maksimum seviyede optimize edilmiş şekilde üretildiğini duyurdu. Bu demek oluyor ki yeni nesil DRAM teknolojisi 5G ile birebir uyumlu ve yakın zamanda çıkacak olan akıllı telefonlarda kullanabileceğinin sinyalinide vermiş oluyor.

Samsung yeni DRAM teknolojisi ile pil ömrü ve yüksek çözünürlüklü video kayıdı almanın daha da kolay olacağını belirtti. Yeni nesil 10 nm mimarisi üzerinde yükselen LPDDR5 yongaları bir önceki nesile göre (LPDDR4X DRAM) yüzde 30 daha hızlı olacak. LPDDR4X DRAM‘e göre sadece hız konusunda değil, pil kullanımında da yüzde 30 bir tasarruf olacağıda gelen bilgiler arasında yer alıyor

 
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler