Perşembe, Nisan 25, 2024

Audi CEO’su Tutuklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen çatısı altında lüks otomobil üreticisi Audi, Avrupa’da patlak veren dizel skandalı ile kritik bir sürece girdi. Devam eden dizel soruşturması kapsamında Audi CEO’su tutuklandı.

2015 yılında Volkswagen grubu, ürettiği araçlarda kullandığı dizel motorların egzoz gaz ölçümlerini ABD’de yaptırmış ve sonuçların istenildiği gibi görünmesini sağlamak amacıyla yasa dışı yazılımlar kullanmıştı. Bu haberle birlikte otomobil sektöründe başlayan büyük kriz neticesinde dünya genelinde düzenleyici kurumlar denetimlerini arttırmaya başladı ve o denetimlerin en büyük uygulaması bugün ortaya çıktı. Audi markasının CEO görevini yürüten Rupert Stadler, Münih savcılığı tarafından tutuklandı.

Münih savcılığının tutuklama kararının altında ise Stadler’in belgeler ve diğer bilgiler hakkında yanıltıcı uygulamalarda bulunarak, soruşturmayı engelleyebileceği düşüncesi yatıyor. Tutuklama, dizel soruşturması kapsamında şu ana kadar yapılan en büyük yaptırım olarak görülürken, Volkswagen ve Audi şirketleri tutuklamayı doğrulamış durumda. 

audi ceo

Volkswagen, dizel skandalından sonra şirket yönetiminde kadrolarda ve planlamalarda değişikliğe giderek üretim alanında elektrikli araçlara yönelik çalışmalar başlatmıştı. Üst kadrolarda bulunan Stadler’in tutuklanmasını ise şirket hoş karşılamışa benzemiyor zira Volkswagen gurubu aksi kanıtlanana kadar Stadler’in masum olarak görülmesini istiyor.

Mayıs ayında ABD, Volkswagen’in eski CEO’su Martin Winterkorn‘a karşı da suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak Almanya hükümeti, kendi vatandaşlarının yargılanmaları için Avrupa Birliği harici ülkelere gönderim yapılmadığını belirtmişti. Bu açıdan eski CEO Winterkorn’un da ABD’de yargılanması pek mümkün görünmüyor. Öte yandan Münih savcılığı tutuklamanın ABD emri ile gerçekleşmediğini belirtti.

Bakalım ilerleyen günlerde dizel skandalı ile ilgili başka ne tür haberler göreceğiz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler