Çarşamba, Nisan 24, 2024

Ölümsüzlük İçin Günde 150 Hap Yutan Google Yöneticisi Ray Kurzweil

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ölümsüz olmayı veya yaşam süresini arttırmayı hedefleyen Google yöneticisi Ray Kurzweil, insan vücudunun yükseltmeye ihtiyacı olan bilgisayar yazılımı gibi olduğunu savunuyor. Kurzweil her gün 150 adet hap alıyor. Kurzweil, böylesi bilimsel bir atılımın anahtarının, bedenin zamanla güçten kuvvete geçmesini sağlayan bir “köprü” sistemi olduğuna inanıyor.

65 yaşında olan Kurzweil, şu anda ilk köprünün adımı olduğunu iddia ettiği günde 150 hap alıyor. Kurzweil’in bundaki amacı vücut direncini önümüzdeki 20-30 yıl içinde korumak ve insan hayatını yaşayabileceği en yüksek süreye çıkarmak. Vücudun biyolojisini bilgisayar yazılımına benzetmiş ve hepimizin güncelliğini inanıyor. Kurzweil tabiki de sadece haplarla beslenmiyor. Günlük yaşantısında yiyeceği besine de çok dikkat ediyor.

İçtiği hapların hepsinin farklı farklı görevleri var. Kalp sağlığı için ayrı, göz sağlığı için ayrı, beyin sağlığı için ayrı ve cinsel yönden güçlü kalmasını sağlayacak onlarca ayrı hapları var. Haplardan birinin içeriğinde metmorfin bulunuyor. İnsülin direnci olan kişilere de önerilen metmorfin, Kurzweil’a göre yaşlandırmayı önlüyor ve kanser riskini de büyük oranda azaltıyor. Bir diğer madde ise fosfatidilkolin. Bu ise bebeklerin hücre zarında bulunan bir yağ molekülü. Kurzweil, bu yağ molekülü deriyi daha yumuşak ve elastik hale getirdiğini söylüyor. Ayrıca organların daha iyi çalışmasını da sağladığını söylüyor.

Günde 150 hap yutarak ölümsüzlük hayalini gerçekleştirmeyi planlayan Kurzweil, bu deneyi kendinde yapıyor. Kurzweil, “Bizi bir sonraki noktaya götürecek bir yolda olmaktan bahsediyoruz. Birinci köprü: Diyet, egzersiz ve güncel tıp ile mümkün olduğunca sağlıklı kalmak. Amaç ikinci köprüye ulaşmak. İkinci köprü (biyoteknoloji devrimi), biyolojiyi hastalıklardan uzaklaştırabiliyor. Ve bu da son değil. Üçüncü köprü, biyolojinin ötesine, nanoteknoloji devrimine gitmek. Bu noktada, bağışıklık sisteminizi güçlendiren nanobotlar ya da küçük robotlarımız olabilir. Tüm hastalığı tanıyan bir bağışıklık sistemi oluşturabiliriz ve yeni bir hastalık ortaya çıkarsa, yeni patojenlerle başa çıkmak için yeniden programlanabilirler.” dedi.

Ray Kurzweil pch2

Kurzweil yaptığı bu çalışmaların sonucunda ölümsüzlük hayalini gerçekten gerçekleştireceğine inanıyor. İlaç sektörünün gelişmesiyle beraber günde 250 adet hap alırken şimdi ise bu sayıyı 150’ye düşürdüğünü ve eskisiyle tamamen aynı etkiyi aldığını söylüyor.

Kurzweil sözlerine şöylem devam etti, “Biyoloji bir yazılım sürecidir. Vücudumuz, her biri bu süreç tarafından yönetilen trilyonlarca hücreden oluşur.  Sizler ve ben çok farklı bir çağda evrimleşen vücutlarımızda modası geçmiş bir yazılımla dolaşıyoruz. Herbirimiz şişman insülin reseptör genine sahibiz. 10 bin yıl önce, tüm günü birkaç kalori almak için çalışmak çok iyi fikirdi. Buzdolapları yoktu, bu yüzden onları yağ hücreleriyle sakladınız. Şişman insülin reseptör genine şunu söylemek isterim: Artık bunu yapmanıza gerek yok.

 Kurzweil, günde 150 tane hapı yutmanın elbette gideri var. Günde birkaç bin dolar,yılda yaklaşık 1 milyon dolar harcadığını belirtmekte fayda var.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler