Perşembe, Nisan 18, 2024

Avrupa Birliği, 2024 İtibariyle Teknolojik Ürünlerde USB-C Zorunluluğu Sunacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün gerçekleştirilen konferansta Avrupa Parlamentosu ve Konsey müzakerecileri geçici bir anlaşmaya vardıktan sonra Avrupa Birliği’nin ortak hedeflerden bir tanesinin gerçek olmasına bir adım daha yaklaşılmış oldu. 2024 sonbaharından itibaren Avrupa Birliğinde satılacak olan cep telefonları, tabletler ve kulaklıklar dahil olmak üzere tüm küçük ve orta ölçekli taşınabilir elektronik cihazların bir USB-C şarj bağlantı noktasıyla satılması zorunlu olacak.

Elektronik okuyucular, taşınabilir oyun konsolları ve kameralar da dahil olmak üzere on iki elektronik ürün grubu Avrupa Birliği topraklarında evrensel şarj standardını paylaşmak zorunda kalacak. Dizüstü bilgisayarlar grubu, yasanın yürürlüğe girmesinden 40 ay sonra yani 3 yıl 4 ay sonra yeni karara uymak zorunda olacak.

Zorunluluk kılan yeni yasa neyi hedefliyor?

avrupa birliği dalgalanan bayrak pch
Avrupa Birliği, 2024 İtibariyle Teknolojik Ürünlerde USB-C Zorunluluğu Sunacak! 2

Yeni yasa, Avrupa Birliği’nin üye ülkelerde satılan elektronik ürünleri daha sürdürülebilir hale getirme ve tüketicilerin tüm cihazları için tek bir şarj taşımasına yardımcı olurken aynı zamanda elektronik atıkları azaltma hedefinin de bir başka parçası.

Mevzuatın halen daha bu yıl içinde yapılması planlanan Avrupa Birliği Parlamentosu ve Konseyi’nde oylamayı geçmesi gerekiyor. Yeni yasa ayrıca cihazlar arasında hızlı şarj standartlarını uyumlu hale getirmeyi ve gelecekte kablosuz şarj standartları için de aynısını yapmayı hedefliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler