Cuma, Nisan 26, 2024

MSI, 12.nesil HX İşlemcilerle Donatılmış Laptoplarını Sundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu donanımları ve kurumsal çözümleriyle yakından tanıdığımız iddialı marka MSI, bir kez daha iddiasını konuşturdu ve yeni laptop modellerini sergiledi.

Daha önce tek tek ele aldığımız yeni laptop modelleriyle beraber son seri HX işlemci modellerini kullanmaya başlayan marka, hem oyuncular için hem de profesyonller için yeni modeller sunmuş durumda.

MSI’ın Yeni Canavarları Hazır

Markanın yeni laptop modellerinde her zaman olduğu gibi üç ana değere odaklandığını görüyoruz.

Performans, lüks estetik ve yenilikçi teknoloji olmak üzere 3 ana değer üzerinden yükselen yeni laptoplar, ince detayların da düşünüldüğü modeller olmuş.

Konu hakkında görüşünü dile getiren MSI Notebook Global Satış ve Pazarlama Direktörü Derek Chen; “Kullanıcılar için birinci sınıf bir deneyim şekillendiriyoruz ve MSI güç eğrisinin ötesinde!” açıklamasında bulundu.

Dilerseniz artık daha önce detaylarından söz ettiğimiz yeni modelleri kısa kısa ele alalım.

MSI

Yeni Titan GT Serisi Geldi

Tanıtımda karşımıza çıkan ilk model tasarım ödüllü olan Titan GT77 oldu. Red Dot 2022 tasarım ödülünü de olan seri, spor arabalardan, ilham alınan bir ızgara tasarımıyla geliyor. Soğutma performansı da maksimuma çıkarılıyor.

Yeni Titan modeli için görüşünü dile getiren MSI Notebook Ürün Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Mühendis Sam; “Titan GT– oyunlarda birinci sınıf kimliğin ve sınırların ötesinde bir performansın sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

MSI

2022 COMPUTEX En İyi Seçim Altın Ödülü’nü de alan serinin performans tarafında seçiminin de Intel i9-12900HX olduğu açıklandı. Masaüstü seviyesinde bir performans sunduğu belirtilen model, RTX 3080 Ti ekran kartıyla da performansını katlıyor.

Özel OverBoost teknolojisiyle beraber GPU ve CPU güçlerini de aynı anda kullanabilen Titan, tam güç altında 250 Watt güç değerine kadar çıkabiliyor.

Bu gücü kaldıracak soğutma sistemi ise 4 fan ve 7 ısı borusuyla beraber geliyor. Model hakkında daha fazla detayı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Titan GT77 Modelinin Tüm Özelliklerine Buradan Ulaşabilirsiniz

Linus Tech Tips yeni Model için Neler Dedi?

Oyun dünyasında ses getirmesi beklenen yeni model için ilk yorumlardan biri ise Linus Tech Tips kanalından geldi.

Linus Sebastian;

“Tüm bunlar, 4 adet DDR5 RAM ve dört M.2 yuvası ile ve bir adet PCIe Gen5 ile birlikte geliyor!… Bu laptop; sıradan oyunculardan ileri düzey kullanıcılara kadar, performans gerektiren oyunlar oynamak isteyen ve yoğun projeleri tamamlamak için bir laptop boyutundan mümkün olan en iyi performansı almak isteyenlere göre.” şeklinde konuştu.

MSI

Yeni Raider GE HX Modelleri

Yine daha önce tüm özelliklerine yer verdiğimiz yeni Raider ailesinden de söz edildi. GE HX serisinin lüks ve canlı ruhu bir araya getiren tasarım yapısından söz edilirken, tanıtım sırasında üst kapakta lazer baskılı MSI logosunun ne kadar şık durduğundan da bahsedildi.

Serinin performansı kısmında ise yine HX serisi ile RTX 3080 Ti ikilisinin başrol oyuncusu olduğu söylendi. İkili OverBoost teknolojisi sayesinde toplamda 250W güce ulaşabiliyor.

Ek olarak Raider GE67HX modeli, dünyanın yüksek tazeleme oranına sahip olan OLED ekran ile gelen ilk laptopu oldu. Modelde 240Hz yenileme hızı ve 2 ms tepki süresinin yanında, %100 DCI-P3 renk gamı destekleniyor. DisplayHDR 600 True Black onayının da üzerinde durulduğunu belirtelim.

MSI HX

MSI Notebook Ürün Pazarlama Yöneticisi Michael Chang seri için;

“Estetik yeni tasarımı ve etkileyici performansı ile Raider GE HX serisi kesinlikle bir canavar. Aynı zamanda 99,9 Whr batarya kapasitesi, Killer Wi-Fi 6E, MSI AI motoru, aklınıza ne gelirse bu makinede var.” açıklamasına yer verdi.

Raider GE HX Serisi için Tüm Detayları Öğrenmek isterseniz Buraya Bakabilirsiniz.

CreatorPro Serisi ile Daha Güçlü Mobil İş İstasyonu

MSI, iş istasyonları için de yeniden adlandırmaya gittiğini duyurdu. CreatorPro olarak isimlendirilen iş istasyonlarına dahil olan yeni model ise CreatorPro X17 oldu.

Modelde 12.nesil i9 HX CPU ve Nvidia RTX A5500 laptop GPU güçlü bir kombinasyonla karşımıza çıkıyor. ISV yazılımlarının %90’ı tarafından onay alan serinin güvenilirliği ise her panelin fabrikada teker teker kontrol ve kalibre edilmesi ile standardı belirleyen MSI True Pixel teknolojisi sayesinde sağlanıyor.

Ayrıca sektörde bir ilk olarak MSI, kullanıcıların panel kalibrasyon raporunu Calman onaylı bir dijital sertifika ile bizzat görebilmelerine olanak veriyor.

Yeni CreatorPro Modeli için Tüm Detayları Burada Bulabilirsiniz  

MSI HX

Metaverse için Her Şey Hazır

MSI sadece yeni güçlü donanımlarıyla dikkat çekmedi. Ayrıca hazırlanan yeni yazılımlar ve metaverse hazırlıklarından da söz edildi.

MSI laptop kullanıcıları için daha eğlenceli bir deneyim sunulması adına MSI’ın ünlü maskotu Lucky, sanal dünya için hazırlanmış olan bir avatar haline getirildi. Lucky etkinlik sırasında da ekrana çıkarak kullanıcıları selamladı.

Bu adımlarla beraber MSI sanal dünya deneyimini daha kapsayıcı hale getirmeyi amaçladığını açıkladı. Geliştirilen sesli komut özelliği ile beraber gelecekte kullanıcılar özel ayarları yapmak için bile sesli komutları kullanabilecek.

MSI HX

Hatta tanıtım sırasında MSI Notebook Ürün Pazarlama departmanından Ofelia, “Hey Lucky, şeffaf modu aç” komutunu verdi. Böylece çevredeki seslerin de duyulabileceği moda geçiş yapıldı. Ofelia konu hakkında; “Bir VR cihazını kullanmak artık her zamankinden daha sezgisel olacak.” açıklamasını yaptı.

Tüm bunlara ek olarak MSI, Vector GP serisini de tekrar canlandırıyor. MSI Notebook Global Satış ve Pazarlama Direktörü Derek Chen yaptığı yorumda; “Devrim, değişiklikler yapmak ve trende öncülük etmektir” ifadelerini kullandı.

Özellikleriyle dikkat çeken yeni laptoplar için şu an belli bölgeler de ön siparişlerin açıldığı da belirtildi. Yakında seriler pazarda yer bulmuş olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler