Cumartesi, Nisan 20, 2024

12.nesil Intel HX İşlemcili MSI Titan GT77 Duyuruldu! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, çok kısa süre önce yeni tepe modelleri olan 12.nesil HX işlemcilerini duyurmuştu. Yeni tepe işlemci modelleriyle beraber gelen yeni amiral gemisi laptop modelleri de bir bir duyurulmaya başlandı. En iddialı model ise MSI’dan geldi. Yeni MSI Titan GT77, şu ana kadar gördüğümüz en güçlü laptoplardan biri.

Sadece teknik özellikler değil de kaslı tasarımı açısından da çok konuşulacak olan seri, işlemci yanında ekran kartı konusunda da sınırları zorluyor. Dilerseniz hiç uzatmadan yeni modele hızlıca bir göz atalım.

MSI Titan GT77 Tasarımı Nasıl?

MSI, sadece saf güce önem veren bir marka değil. Markanın tasarım noktasında da bir hayli mesai harcadığını biliyoruz. İşte yeni MSI Titan GT77 modeli de bu mesainin ürünlerinden bir tanesi.

Red Dot 2022 tasarım ödülünün de sahibi olan model, gerçekten çok şık duruyor. Yine kapak kısmında karakteristik MSI logosunun yer aldığını görüyoruz. Burada menteşelere doğru kaslı bir yapı var desek yeridir.

Zaten laptop, ekran sınırıyla beraber sonlanmıyor. Arka kısma doğru uzamaya devam ediyor. Havalandırma ızgarasının yer aldığı kuyruk kısmı diyebileceğimiz bu bölüm, çok güzel hareketlendirilmiş. Tam bir spor araba ızgarasına benziyor.

Yeni MSI Titan GT77

Klavye Bölümü

Ekranı kaldırdığınız zaman ise renk cümbüşü içerisinde bir klavye bizi karşılıyor. Klavye bölümüne büyük önem verildiğini söylemek lazım. Cherry MX anahtarların kullanıldığı klavye, Steelseries imzasını taşıyor.

Aydınlatma konusunda ise tuş başına RGB özelliğinin sunulduğunu görüyoruz. Yani tek tek özelleştirmeler yapmanız ve ışık efektleriyle istediğiniz düzeni yansıtmanız mümkün. Zaten bu tür üst düzey bir cihazdan da beklediğimiz hareketler bunlar.

Tasarım kısmında ekstra olarak söyleyeceğim bir şey kalmadı. İnceleme fırsatı bulacak olursa bu bölümü biraz daha detaylandırırız. Biz şimdi bu güçlü canavar teknik özellikler açısından neler sunuyor ona bakalım.

Yeni MSI Titan GT77

Ek Not: Gövde sadece 23 mm. Sistem özelliklerine baktığımızda bu değerin ne kadar iyi bir değer olduğunu daha iyi anlayacaksınız.

Yeni MSI Titan GT77 Teknik Özellikler Açısından Neler Sunuyor?

Önce bir ekran kısmını ele almak istiyorum. İşlemci ve ekran kartını sona bırakacağım. Zira o kısımlar daha da eğlenceli olacak.

Ekran Özellikleri

Seride iki farklı model var ama ekran konusunda değişiklik yok. 17.3 inçlik bir ekran boyutunun sunulduğu yeni MSI Titan GT77, 4K çözünürlük değeri sunuyor. 3840 X 2160 piksel çözünürlük değeri olan ekranın yenileme hızı da 120 Hz olarak açıklandı.

4K olmasına karşın 120 Hz yenileme hızı da gayet başarılı. Yansımasız IPS Level panelin kullanıldığı ekranda True Color renk teknolojisinin olduğu da ekleyelim. Doğru modlar, doğru renkler ile daha kaliteli görüntü sunulmuş oluyor.

Yeni MSI Titan GT77

İşlemci ve Ekran Kartı

Evet geldik yeni MSI Titan GT77 modelini performans canavarı yapan kısma. 12.nesil Intel HX serisi işlemciler ve Nvidia RTX 30 serisi ekran kartlarının birleşiminden doğan bir güç var.

Seride 12.nesil Intel Core i9-12900HX işlemcisi karşımıza çıkıyor. Daha önce özelliklerine yer verdiğimiz işlemci için detaylara buradan ulaşabilirsiniz. 5.0 GHz seviyesine kadar ulaşan saat hızları sunan işlemci 16 çekirdekli olarak geliyor. Daha fazla detayı yukarıda eklediğimiz linkte bulabilirsiniz.

MSI ekran kartı kısmında ise Nvidia RTX 3080 Ti modeline yer veriyor. 3070 Ti seçeneğinin yer aldığı bir versiyonda var ama tepe modelde 3080 Ti yer almakta.

Tepe model ekran kartında 16 GB GDDR6 bellek ve 1640 MHz arttırılmış saat hızı görüyoruz. Burada GPU dinamik Boost 2.0 ile 175W değerini görüyor.

Asıl dikkat çeken ise MSI Overboost teknolojisi. Zira MSI Overboost teknolojisi sayesinde GPU ve CPU birleştirilmiş tam yükte 250W optimize güce çıkıyor. Anlayacağınız seri sanki güç sınırlaması kaldırılmış bir spor otomobil gibi şahlanıyor.

Yeni MSI Titan GT77

Depolama ve RAM Konusu

Yeni MSI Titan GT77, depolama ve RAM konusunda da son nesil teknolojileri yansıtmakta. Seride 128 GB kapasiteye kadar DDR5 RAM kullanılabiliyor. 4 set yani 4 X DDR5 şeklinde dizilimle maksimum kapasite dediğimiz gibi 128 GB.

Depolama alanı konusunda ise 4 X M.2 SSD ile beraber (1 tanesi PCIe Gen5 yuvası) maksimum 8 TB alana kadar çıkılabiliyor.

Zaten amiral gemisi bir model ama depolama alanı ve RAM konusunda da sınırlar ekstra ekstra zorlanmış durumda.

Yeni MSI Titan GT77

Soğutma Sistemi

Son olarak yeni MSI Titan GT77 modelinde yer alan soğutma sisteminden söz edelim. Çok güçlü bir bilgisayar. Overboost teknolojisiyle beraber 250W işlemci + ekran kartı gücü de dedik. Tabii ki bize bir de soğutma sistemi lazım.

MSI burada da Titan soğutma sistemi sunduğunu açıkladı. Cooler Boost Titan sisteminde, 4 adet fan ve tam 7 adet ısı borusu bulunuyor. Ayrıca toplamda 6 adet egzoz çıkışı olduğunu da belirtelim. Zaten arka bölümün tasarım kısmında, spor otomobillerdeki ızgara yapısına benzer bir tasarım sunduğunu belirtmiştik.

Yeni MSI Titan GT77

Yeni MSI Titan GT77 için benim paylaşacaklarım bu kadar. Yeni zirve noktası olarak gösterebileceğimiz model için Türkiye fiyatlarını da merakla beklediğimin altını çizeyim. Yüksek olacağı kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler