Perşembe, Nisan 18, 2024

MSI Raider GE HX Serisi Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI, yeni nesil HX işlemcilerle donatılmış olan oyuncu laptop modellerini bir bir duyurdu. Bu modeller içerisinde yer alan Raider GE HX serisi için yeni nesle damga vuracak özelliklerle geldi.

Zaten Raider ailesinin gerek tasarım noktasında gerekse de teknik donanım açısından farklı bir yeri var.

Tepe seri olarak tabir ettiğimiz pahalı ama alanının en iyilerinden biri olan bir seriden söz ediyoruz. Yeni gelen modellerle beraber Raider ailesinin biraz daha güçlendiğini de kabul etmek lazım. Peki özellikler nasıl?

MSI Raider GE HX Serisinin Tasarımı

Yeni seri içerisinde iki model var. Bunlardan birisi Raider GE77 HX modeli, bir diğeri ise Raider GE67 HX modeli. Teknik özellikler açısından ayrılan modeller, tasarım noktasında ise hemen hemen aynı detayları sunuyor. Bu nedenle tasarım noktasında iki modeli tek bir çatı altında ele alacağım.

Her iki modelde de tasarımda başrol oyuncusu arka kapak. Üst kısımda lazer baskılı gri renkli MSI logosu hemen dikkat çekiyor. Karakteristik bir dokunuş yapılmış durumda.

Hemen yana doğru geldiğimizde ise yatay olarak MSI yazısını görüyoruz. Menteşe bölümlerine eklenen kapak benzeri çıkıntılarla beraber tam bir uyum yakalanmış.

Kapağı kaldırdığımız zaman da çok tanıdık bir yapı karşımıza çıkıyor. SteelSeries imzasını taşıyan RGB aydınlatmalı klavye ve ön kısımda aydınlatma barı, Raider GE HX modellerinin de diğer aile üyeleri gibi doygun bir ışıklandırma sunmasını sağlıyor.

Her iki modelde de yine arka kısımda portlar ve ızgara çıkışları var. Sadece burada boyutsal olarak ufak tasarım farkları olduğunun altını çizmek lazım.

Tasarım konusunda Raider GE HX modellerini değerlendirdiğimize göre hadi teknik özelliklere.

MSI Raider GE HX Serisi Teknik Özellikler Açısından Nasıl?

Yine teknik açıdan da çok büyük bir fark söz konusu değil. Sadece ekran konusunda ciddi bir ayrım var ama biz bu kez iki modeli ayrı ayrı ele alalım.

MSI Raider GE77 HX Teknik Özellikleri

Ekran Konusu

Tek bir seçenek yok. Farklı varyasyonlar bulunuyor. Ekran boyutu tüm versiyonlarda aynı ve 17.3 inç olarak karşımıza çıkıyor. Tüm versiyonlarda IPS panel kullanılırken çözünürlük değeri ise Full HD çözünürlük değerinden başlıyor ve 4K seviyesine kadar çıkıyor.

Yenileme hızı da maksimum olarak Full HD modelde 360 Hz olarak belirlenmiş. 4K seçeneğinde ise 120 Hz çözünürlük değeri var. Arada bulunan QHD çözünürlük değerinde de 240 Hz yenileme hızının sunulduğunu ekleyelim.

Tüm versiyonlarda ekran True color teknolojisine de sahip.

Raider GE HX

İşlemci ve Ekran Kartı Konusu

İşlemci konusunda yine tepe modele çapa atılmış. Seride 12.nesil Intel Core i9-12900HX işlemcisi yer alıyor. Maksimum olarak 150W değerini görebilen işlemci, i7-11800H serisine göre 2 kata kadar daha iyi performans sunuyor.

16 çekirdekli işlemcide, 8 çekirdek verimlilik için 8 çekirdek ise performans için sunulmuş durumda. Standart olarak işlemcinin 5.00 GHz değeri olduğunu da ekleyelim.

Ekran kartında da tercih Titan modelinde olduğu gibi en tepe seçenek için RTX 3080 Ti olarak seçilmiş. Bu modelde 16 GB GDDR6 bellek olduğunu ve 1640 MHz saat hızlarına kadar çıkıldığını da ekleyelim. Maksimum güç ise 175W.

Maksimum güçler önemli çünkü Raider GE HX serisinde de MSI Overboost desteği var. Overboost sayesinde bu modelde GPU + CPU ile 250W güç elde edildiği görülüyor.

Raider GE HX

Depolama ve Bellek

Versiyonlara göre depolama alanı seçimi ya da RAM seçimi değiştirilmemiş. Tüm Raider GE77 HX modellerinde 2 slot DDR5 RAM kullanılıyor ve maksimum kapasite 64 GB.

Depolama alanı için de çok bir değişim yapılmamış. 2 adet M.2 SSD slotu sunulmuş. Artık bu kısmı kullanıcılar kendileri seçecek.

Raider GE HX

Diğer Detaylar

  • 99.9 Whr batarya
  • Cooler Boost 5 soğutma sistemi
  • Yenilenmiş Dynaudio ses sistemi
  • Killer Wi-Fi 6E
  • MSI AI Motoru

MSI Raider GE67 HX Teknik Özellikleri Neler?

Bu seride de hem HX işlemcilerin gücünü görüyoruz hem de ekran konusunda MSI bir ilke imza atıyor. Hemen detaylara geçelim.

Ekran Özellikleri

Görüntü kalitesi konusunda yeni bir sınır aşan modelde OLED ekran kullanıldığını görüyoruz. VESA DisplayHDR 600 sertifikasının da bulunduğu ekran, 15.6 inç boyutunda ve QHD çözünürlük değerine sahip.

240 Hz yenileme hızı olan ilk OLED ekran olma özelliğini taşıyan panelde 2 ms tepkisi süresi ve 1.000.000:1 kontrast oranı sunulduğunu da ekleyelim. Tabii ki diğer modellerde de olduğu gibi True Color teknolojisi de desteklenmekte.

Raider GE HX

İşlemci ve Ekran Kartı Seçimi

HX serisinin en güçlü modeli olarak karşımıza çıkan i9-12900HX bu seriye de güç veren model oldu. Tüm versiyonlarda 16 çekirdekli 12900HX işlemcisi karşımıza çıkıyor.

Ekran kartı seçimi noktasında da yine RTX 3080 Ti modeli tepe seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bu kez bir de fark var. Zira bu kez ekran kartı 165W gücüne kadar çıkabiliyor.

Buna karşın MSI Overboost teknolojisinin desteği de devam ediyor ve seri 220W seviyesine kadar toplam güce kadar ulaşabiliyor.

Raider GE HX

Depolama ve RAM

Fark yok. DDR5 2 slot var ve 64 GB maksimum RAM kapasitesine kadar çıkmak mümkün.

Depolama konusunda da tercih değişmemiş. Yine 2 adet M.2 SSD yuvasına yer verilmiş.

Raider GE HX

Diğer Detaylar

  • Dynaudio ses sistemi
  • 99.9 Whr batarya
  • Cooler boost 5 soğutma sistemi
  • MSI AI Motoru
  • Killer Wi-Fi 6E

Yeni Raider GE HX serisinde yer alan laptoplar ve özellikleri de bu şekilde. Yine Türkiye fiyatları için bir süre beklememiz lazım. Yeni fiyat rekorları gelir mi onu bilemiyorum. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler