Cuma, Mart 29, 2024

Bakanlık Gümrük vergisini ücretini iki katına çıkartıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bakanlık geçtiğimiz aylarda yurt dışından yapılan alışverişler için 75 Euro olarak limitlenen ücretin değiştirilebileceği sinyallerini vermişti. Şimdi ise yeni yasa ise birlikte gümrük ücreti iki katına çekiliyor. Bundan böyle yurt dışı alışverişleri ambargoya girmeden kolayca geçebilecek.

Neden böyle bir karar alındı ?

Biliyorsunuz, ihtiyacımız olan ürünleri bazen yurt dışında bulunan çeşitli sitelerden çok daha uyguna temin edebiliyoruz. Kargo tarafında ise 15 günlük bir süre zarfı içerisinde teslim edilebiliyor. Ancak gümrükten geçerken sıkıntılar ile karşılaştığımız gibi, 75 Euro ve üstü alışverişlerde ek ücret ödememiz gerekiyor. Şimdi ise bu ücret 150 Euro‘ya çekilerek yeni bir düzenleme ile yürürlüğe sokulmaya hazırlanılıyor.

Amazon, AliExpress ve GearBest gibi sitelerden yaptığımız alışverişler son zamanlarda çok fazla rağbet gördüğü için gümrük de işin içerisinden çıkamamaya başladı. Normalde siz 75 Euro ve üzeri alışveriş yaptığınızda kargolar gümrüğe geldiğinde görevliler tarafından “bu ürüne gümrük vergisi tabidir” damgası basılarak alıcıya posta ile bildiriliyor. Gümrük vergisini ödedikten sonra ürünü teslim alabiliyorduk. Fakat gümrük memurları da çok fazla bu sorun ile boğuştukları için, hem de ürünleri satın alan kişilerin bu konudan dolayı başı sıkça belaya girdiği için ücret konusunda artış kararı alındı.

yurtdisi-alisveris
Yasa ne zaman devreye girecek ?

Yeni taslak şuanda hazır olduğu gibi, 150 Euro‘yu geçmeyen tüm ürünlerden ithalat vergisi alınmayacak. Yasanın Ocak ayında devreye girebileceği söylenirken, meclise sunulduktan sonra Cumhurbaşkanı tarafından onay için beklenecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hocam gümrük vergisi artışı iyi oldu da, ben drone aldım geçen hafta el koydu DHL izin alman lazım dedi çok saçma drone bir de 75 euronun altında ve 1 kg değil 400 gram allah bu gümrük memurları ve normal memurların eline düşürmesin..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler