Cuma, Nisan 19, 2024

Basit Bir Şekilde Yapay Zeka Olayına Giriş Yapın

Paylaş

silkroad gaminggentr

Makine öğrenimi ve yapay nasıl çalışır? Bu konuda muhtemelen bir iki veya birkaç metin okudunuz ama çoğu zaman bir şeyi anlamanın en iyi yolu kendi kendinize denemektir.

Google’ın bunu göz önüne almasıyla birlikte Teachable Machine adını verdiği yeni bir withgoogle ile karşımıza çıktı. Modern yapay zekanın ne yapabileceğini ve daha da önemlisi yapamayacağının iki dakikalık kısa bir özeti olan bu siteye bir göz atalım.

Öncelikle siteye girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılıyor.

basit bir sekilde yapay zeka olayina giris yapin giris

Ben size tutorial kısmında anlatılanları anlatacağım için siz tutorial kısmını “skip the tutorial” kısmıyla birlikte geçebilirsiniz ya da geçmek istemezseniz “Let’s Go!” butonuna basarak eğlenceye başlayabilirsiniz.

Eğer tutorialı geçmezseniz size sesle birlikte eşlik eden bir yardımcı göreceksiniz ve sizden örnek olarak bazı adımlar isteyecek. İlk olarak sol elinizi kaldırarak sallamanızı ve yeşil butona basarak yeşil eğitimi tamamlamanızı isteyecek. Ardından sabit durarak mor eğitimini tamamlamanızı isteyecek fakat bu adımlar sizin için tamamen gereksiz.

Bunların hepsi oldukça eğlenceli ve makine öğrenmesinin bazı temel yönlerini de gösteriyor. İlk olarak yapay zekalar bu site gibi örneklerle birlikte öğrenirler. Bakarlar, bir kalıp bulurlar ve hatırlarlar. Ardından birçok örnekle durumu kesin bir hale getirirler. Üçüncü ve en önemlisi olarak, dünyayı anlayabilirler.

3 farklı girdi komutu kendi istediğiniz şekilde eğitip makinenin istediğiniz şekilde öğrenmesini sağlayabilirsiniz ve sizin öğrettiğiniz şeyleri gördükçe ona göre nasıl bir tepkide bulunmasını istediğini seçebilirsiniz. Çıktıyı .gif resimler, ses dosyaları ve konuşma olarak seçebilir ve gelecek tepkiyi ayarlayabilirsiniz.

 

Yapay zeka bu kadar basit olmamakla birlikte basit şekillerde insana eğlence kaynağı oluyor. Siz de bu siteyi teachablemachine.withgoogle.com adresi üzerinden inceleyebilirsiniz. Google Experiments ile birlikte de diğer yapay zeka tecrübelerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca yapay zeka ile birlikte yüzünüzü 3 boyutlu bir hale getirmek isterseniz Yapay Zeka Aracıyla Yüzünüzü 3 Boyutlu Yapabilirsiniz makalemizi de ziyaret edebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler