Cuma, Nisan 19, 2024

Bataryaları bir dakikada fulleyen URABat teknolojisi geliştirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

URABat adı verilen yeni teknoloji, şuanda akıllı telefonlarda kullanılan teknolojiyi ikiye katlayacak. Çünkü bu sistem sayesinde artık cep telefonlarımızın bataryaları bir kaç dakika içerisinde dolarak kullanıma hazır hale gelecek. Peki URABat bunu nasıl başarıyor ?

İşin Aslı Lityum-İyon Pillerde

Şöyle düşünelim; akıllı telefon üreticilerinin neredeyse %90’ı Lityum-İyon tipindeki bataryaları tercih ediyor. Buna Samsung, HTC, Sony ve LG gibi pek çok firma da dahil. Burada ise dünyanın en iyi AR-GE merkezlerinden birisi olarak gösterilen Tayvan’daki ITRI merkezi devreye giriyor. Geliştirmiş oldukları URABat adı verilen batarya sistemi, içerisinde var olan teknoloji sayesinde bir kaç dakika içerisinde şarj sorununu ortadan kaldırıyor.

Stanford Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen bu teknoloji, lityum-iyon pil kullanan tüm akıllı telefonlar için geçerli olacak. Ayrıca bu pillerin patlaması ve ısınması gibi sorunlar ile daha önceden defalarca karşılaştık. URABat ise kullanıcılara %100 güven ve uygun fiyat sunacağı belirtiliyor.

urabat-batarya
“Yenilik Oskarı’nı Kaptılar”

ITRI firması geliştirdikleri bu teknoloji sayesinde 2016 yılının “Yenilik Oskarı” ödülüne layık görüldüler. URABat’ın şekline baktığımızda bizleri esnek ve kağıdımsı bir görünüme sahip tasarım karşılıyor. Bu yapı ile birlikte cihazlara entegre edebilmek çok kolay. Sadece bir dakikalık şarj ile herhangi bir sorun yaşamadan 1 günlük kullanım sağlanabiliyor. Darbe aldığında ise patlama veya yanma riski bulunmuyor.

Firma URABat için 10 bin pil ömrü sunduğu gibi, ilerleyen süreçlerde ise yenilenebilir enerji ile tekrar geliştirileceği belirtiliyor. Şuanda ITRI firması tarafından URABat‘ın piyasa satış fiyatının belirlenmesi bekleniyor. Ardından hem yurt içi hem de yurt dışı satışlara dünya genelinde başlanacak. Detayları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler