Perşembe, Mart 28, 2024

Samsung Bombayı Snapdragon 835 İle Patlatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Qualcomm firması ile yaptığı yeni işlemci anlaşmasında sona geldi. Yeni Snapdragon 835 işlemcisi ilk kez 10-nanometer FinFet teknolojisini kullanarak üretildi.

Samsung Snapdragon 835 İle Neler Sunacak ?

Mobil tarafta bu sene Samsung firmasının başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Note 7 kavramını tamamen ortadan kaldırdıktan sonra müşterilerinden özür dileyen firma, söz vererek bomba gibi yenilikler ile geleceğini açıklamıştı. İşte o yeniliklerden bir tanesi de Snapdragon 835 işlemciler oldu.

Yeni işlemci serilerinde 10 Nm teknolojisinden faydalanan Qualcomm, bu sayede enerji verimliliği ve üst düzey performansı hedefleyecek. Uzun süreli kullanılabilecek bataryalar kısa sürede şarj olarak batarya derdini de ortadan kaldırmış olacak. Fakat hızlı şarj özelliği olan Quick Charge ve benzerlerini Google yasaklama kararı almıştı hatırlarsanız. Yeni şarj teknolojisi globalde ortak bir cihaza dönüşecek gibi duruyor.

snapdragon-835
14 Nm FinFet teknolojisine kıyas ile 10 Nm verimliliği %30’a çıkartmış durumda. Aynı zamanda performans tarafında da %27’yi aşan tatminkar sonuçlar gelmeye başladı. Qualcomm bu işlemciyi geliştirirken, Snapdragon 835 çipi için daha küçük bir alana yerleştirerek ekstra alan tasarrufu da sağlamış. Böylece OEM’lerin yeni ürünlerinde daha ince tasarımlar ve daha büyük bataryalar kullanılabilecek.

Samsung Galaxy S8‘de kullanılacağını düşündüğümüz Snapdragon 835 şimdiden kullanıcıları meraklandırmış durumda. Zira Samsung yeni teknolojilerini ve anlaşmalarını duyurmaya devam ederken, müşterilerine verdiği sözü de unutmuyor.

samsung-qualcomm-snapdragon

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler