Cuma, Nisan 26, 2024

Bataryası Dayanan Akıllı Telefon Önerileri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasada birçok telefon var, telefon seçerken şahsen benim de dikkate aldığım bir özellik var ki çoğu zaman kaderinizi değiştirebilecek nitelikte ; batarya. Snapdragon 835’e de sahip olsanız, en iyi kameralı telefonu da alsanız hiçbir özellik bataryanın yerini tutmuyor, bataryanızın kapasitesi düşük olduğu zaman telefonunuzun pili bitince zaten bu özelliklerin hiçbirini kullanamıyorsunuz. Bu durumu yaşamak istemeyenler için de böyle bir liste hazırladım, gelin şimdi hep beraber bu listeye yakından bakalım.

akilli telefon


1 = Oukitel K10000 : 15 Gün Batarya Süresi

5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana, MediaTek MT6735 işlemcisine, 2GB ram ve 16GB dahili depolamaya sahip olan telefonun pil kapasitesi tamı tamına 10000 mAh (on bin mili amper) değerinde. Bu telefonun sizi yarı yolda bırakma ihtimalini bir yana bırakın, yol biter ama bu telefonun bataryası bitmez.


2 = Lenovo Vibe P2 : 1.25 Gün Batarya Süresi

8 çekirdekli, her biri 2.0 GHz hızında çalışan Snapdragon 625 işlemcisinden gücünü alan ve Adreno 506 GPU’suna yer veren Vibe P2, 4GB ram ve 32GB (arttırılabilir) hafızaya sahip. 5100mAh kapasitesinde bataryaya ve uzun pil ömrüne sahip olduğu için Lenovo Vibe P2’yi listemizin 2. sırasına alıyoruz.


3 = Lenovo Moto Z Play : 1 Gün Batarya Süresi

Birçok kaynağın 2. sırasında yer alan Lenovo Moto Z Play’in modüler marifetlerine ve özelliklerine bakalım.

3GB ram, 16GB (arttırılabilir) dahili hafıza ve 3510mAh bataryaya sahip olması dışında Lenovo Moto Z Play ile Vibe P2 arasında teknik özellikler konusunda pek de bir fark yok denebilir. Moto Z Play’in en büyüleyici yanı ise modüler bir yapıya sahip olması.


4 = Asus Zenfone 3s Max : 1-1.5 Gün Batarya Süresi

5.2 inç büyüklüğünde bir ekrana, MediaTek MT6750 işlemciye ve Mali-T860 MP2 yongasındaki GPU’ya, 3GB ram’e ve 32GB (arttırılabilir) hafızaya sahip olan telefonun batarya performansı da gayet tatmin edici. 5000mAh kapasitesindeki batarya ile gelen telefon sizi kolay kolay yarı yolda bırakmaz.


5 = Xiaomi Redmi Note 4 : 1-2 Gün Batarya Süresi

5.5 inç Full HD çözünürlükte bir ekrana, Snapdragon 625 işlemcisi ve Adreno 506 GPU’ya, 4GB ram ve 64GB (arttırılabilir) hafızaya sahip olan Xiaomi Redmi Note 4’ün batarya kapasitesi ise 4100 mAh değerinde. Kullanım şartlarına göre bütün bir günü çıkarabilir, ağır kullanılmazsa iki günü bile zorlar.

Evet hocalar, bu yazımda sizler için telefon seçerken en önemli kriterlerden birisi olan batarya kapasitesinin en yüksek olduğu 5 tane telefonu listeledim, başka bir yazımızda görüşmek dileğiyle.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler