Cuma, Nisan 26, 2024

Battlefield 5 Satış Rakamları Beklentileri Karşılayamadı

Paylaş

silkroad gaminggentr

9 Kasım 2018 tarihinde piyasaya sürülen ve Electronic Arts’ın geliştiriciliğini üstlendiği 2. Dünya Savaşı’nı konu alan Battlefield V, beklenen satış rakamlarına ulaşamadı. EA’nın üçüncü çeyrek mali raporunun açıklanmasının ardından yatırımcılara konuşan Mali İşler Müdürü konumunda bulunan Blake Jorgensen, şirketin Battlefield V oyunu için yüksek beklentileri olduğunu itiraf etti.

Toplamda 7.3 Milyon Adet Satmayı Başardı

Oldukça popüler oyun serilerinden biri olan Battlefield, en son geliştirilen oyunu Battlefield V ile beklenileni karşılayamadı.

Piyasaya sürüldüğü 9 Kasım tarihinden itibaren senenin son günü olan 31 Aralık 2018 tarihine kadar oyun 7.3 milyon adet satmayı başardı.

Aslında bakıldığında bu satışa rakamı bir oyunun satış rakamı için oldukça iyi ancak Electronic Arts gibi büyük video oyunu geliştiricileri için oldukça düşük bir rakam olduğunu söylebiliriz.

battlefıled

Bu düşük satışlardaki düşüşü Blake Jorgensen, iki farklı nedenle açıkladı. Birincisi oyunun çıkış tarihinin ertelenmesin bu düşüşe sebep olduğunu söyledi. İkinci neden olarak ise Battlefield 5’in çıkışını gerçekleştirdiği tarihte pek çok Battle Royale türünde oyunun piyasaya sürülmesini gösterdi.

Bu düşük satış Electronic Arts’ı etkilemeyecek gibi görünüyor çünkü firma yakında Anthem ve ücretsiz battle royale türünde olan Apex Legend ismindeki iki yeni oyunu piyasaya sürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler