Cuma, Nisan 19, 2024

BBC, ‘Beeb’ Adında Sesli Asistan Yaratmayı Planlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bölgesel aksanlara sahip BBC personeli üzerinde test ediliyor; BBC, İngiltere’de yayınlanan yayıncının web sitesi ve akıllı TV’lerde iPlayer uygulamaları ile bütünleşecek olan Beeb adlı kendi ses asistanını üretiyor. The Guardian, şirketin şu anda asistanla birlikte kendi akıllı konuşmacısını serbest bırakma planlarının olmadığını, ancak yazılımı kendi konuşmacılarına kurmak isteyen diğer üreticilerin kullanımına sunacağını bildirdi. Beeb’in şu anda önümüzdeki yıl başlatılması planlanıyor.

Google podcast ile ilgili görsel sonucu

 

Sesli asistanın duyurusu, BBC’nin içeriğinin bir kısmını belirli üçüncü taraf hizmetlerinden çekmeye başladığı için geliyor. Bu yılın başlarında podcast’lerini belirli Google ürünlerinden kaldırdı ve radyo istasyonları da ayın sonunda TuneIn’den kayboluyor. Her iki durumda da BBC, bu üçüncü taraf hizmetlerinin programlamasını geliştirmek için ihtiyaç duyduğu dinleme verilerini sağlamadığından endişe duyduğunu söyledi.

‘Beeb’ Yazılımı Kullanmak İsteyen Diğer Üreticilere de Verilecek

Kendi ses asistanına sahip olmak veri problemlerinin üstesinden gelebilir, ancak ek zorluklar getirir. Bu yıl, Amazon, Apple, Google ve Microsoft’un, ses hizmetlerinden çıkarılan ses kayıtlarını dinlemek için çalışanlara veya yüklenicilere ödeme yaptığını, genellikle bunu kullanıcılarına yeterince açıklamadan bildirdiğini belirtti. BBC, Beeb asistanının ses verilerini nasıl işleyeceği ile ilgili sorulara hemen cevap vermedi.

bbc ile ilgili görsel sonucu

Alexa ve Google Assistant tarafından sunulan geniş işlevselliğe uymaya çalışmak yerine, Beeb insanların BBC’nin hizmetleriyle etkileşime girmesine izin vermeye odaklanacak. Şirket ayrıca, asistanın İngiltere’nin bölgesel aksanlarını anlamalarını sağlamak için adımlar atıyor ve şu anda asistanı ülke genelinde çalışanlarının ses verilerini kullanarak test ediyor.

BBC, daha fazla esneklik sağlamak için Beeb’i geliştirdiğini ve ses asistanını nasıl geliştirdiği konusunda daha iddialı olmasını sağladığını söylüyor. Şirketten bir sözcü The Guardian’a “BBC yeni programları, özellikleri ve deneyimleri başka birinin belirli bir şekilde yapma iznini almadan deneyimleme özgürlüğüne sahip olacak” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler