Perşembe, Mart 28, 2024

BDDK Yaptığı Düzenleme İle Kredi Kartına Taksit Sayısını Arttırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yaptığı açıklama ile elektronik eşya, mobilya ve daha birçok konuda yapılan alışverişteki taksit sayısını arttırdığını duyurdu.

BDDK tarafından yapılan bu yeni düzenleme ile beraber havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda taksit imkanı dokuz aydan on iki aya, mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya çıkartıldı.

Elektronik eşyalarda bulunan taksit süresi 3 ay iken yeni yapılandırmayla birlikte taksit süresi 6 aya çıkarıldı. Fiyatı 3500 TL ve altında olan televizyonlarda ise 9 aylık taksit imkanı 3 ay daha uzatılarak 12 aya çıkarıldı.

bddk dan yeni taksit duzenlemesi

BDDK tarafından yapılan açıklamaya aşağıdan bakabilirsiniz.

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 12/06/2019 tarihli ve 8385 sayılı kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26’ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya alımlarında üç aydan altı aya, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirası’na kadar olan televizyon alımlarında dokuz aydan on iki aya, havayolları ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda dokuz aydan on iki aya, vergi ödemelerinde dokuz aydan on iki aya, elektrikli eşya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının ise on iki aydan on sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler