Çarşamba, Nisan 24, 2024

BenQ EX2780Q Monitör İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, BenQ EX2780Q monitörünün incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

BenQ EX2780Q‘nun kutu içeriğinden kurulum CD’si, hızlı başlangıç kılavuzu, 2 adet DisplayPort kablosu, 1 adet standart girişli power kablosu, dik duruş standı, alt sabitleme ayağı, silikon taban ve kumanda çıkıyor.

Kumandayı görünce şaşıranlarınız olacaktır, BenQ bu monitörde uzaktan kumanda ile monitörü kontrol edebilme imkanını kullanıcılara sağlıyor.

Monitörün paneli genelde oyuncuların tercih ettiği ve sevdiği IPS panele sahip. Monitörün arka tarafı oldukça düz, üst kısımda ince bir bar dikkati çekiyor. Bu alanda 2+1 basslı hoparlörler yer alıyor.

Monitörümüzü ses testine soktuğumuzda ortalama 80 dB değerlerinde gezen bir sonuç elde ediyoruz.

BenQ’nun bu monitöründe port olarak 1 adet kulaklık, 2 adet HDMI 2.0, 1 adet DisplayPort 1.4 ve 1 adet de Type-C girişi yer alıyor.

benq ex2780q 009

Monitörün kurulumu oldukça basit, monitörü montajlamadan önce alt ayak ile dik duruş standını birbirine takıyor ve hazır olan ayağı monitöre geçiriyorsunuz. Ardından, vidaları iyice sıkıyorsunuz ve monitörün kurulumu tamamlanıyor.

benq ex2780q 010

Monitörün alt ayağının orta kısmında iki SSD sığacak kadar bir boşluk bırakılmış, buraya isterseniz silikon ile kumandayı koyabilir isterseniz de ufak tefek eşyalarınızı buraya yerleştirebilirsiniz.

benq ex2780q 018

BenQ EX2780Q monitöründe kablo gizleme durumuna dikkat edilmiş, arka panelde bir kablo tutucu ve gizleyici bulunuyor. Tek tek bütün kabloları buradan geçirerek düzgün bir görünüm elde edebiliyorsunuz.

Kumanda kısmına geliyoruz, bana göre monitördeki en dikkat çeken yer burası diye düşünüyorum. Kumanda üzerinde pek çok fonksiyonel tuş bulunuyor. İsterseniz HDR modlarını değiştirebilir, renk ayarlarınızı yapabilir, ses açıp kapatabilir ve isterseniz de ana menüyü komple kontrol edebilirsiniz.

benq ex2780q 019

Monitörde aynı zamanda siyah rengi daha net ve parlak gösterebilmek için Black eQualizer, oyun alanını düzleştirerek ortam ışığını ayarlayan renk performans özelliği sağlayan HDR özelliği, AMD serisi bir ekran kartınız bulunuyorsa bununla eşleşerek gecikme ve yırtılmaların önüne geçen AMD FreeSync Premium özelliği yer alıyor.

benq ex2780q 017

Teknik Özellikler

  • Panel Boyutu: 27 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 2560×1440 px
  • Panel Tipi: IPS
  • HDR Teknolojisi: HDR400
  • Parlaklık: 350cd
  • Kontrast Oranı: 1000:1
  • Tepkime Süresi: 5 ms (GTG)
  • Tazeleme Oranı: 144 Hz
  • Renk Gamı: %95 DCI-P3
  • PPI: 109
  • Bit Derinliği: 10bit
  • Hoparlör: 2x 2W + 5W Woofer (Bass)
  • Ağırlık: 5.9 KG

Hocanın Yorumu

Monitörün renk gamı ve sunmuş olduğu performans çok iyi. Aynı zamanda içerisinde hoparlörün olması, harici olarak kumanda geliyor olması sizlere biraz daha televizyon keyfi yaşatıyor. Bu monitörle ekstra bir hoparlör ihtiyacınızın doğacağını da düşünmüyorum.

benq ex2780q 012

Bir de monitörde pivot özelliğinin fazlaca olmasını isterdim. Monitörü yalnızca öne ve arkaya eğebiliyoruz, yukarı-aşağı rotasyondaki asansör yapımız ve sağa-sola döndürme gibi özellikleri barındırmıyor.

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, laptopların inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Selamlar, makale ve video çok güzeldi, emeğiniz için teşekkürler. BenQ EX2780Q monitörü piyasada bulamıyorum, acaba üretilmiyor mu? Yada onun yerine tavsiye edebileceğiniz benzer özelliklerde hangi monitör var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler