Cumartesi, Nisan 20, 2024

Monster Abra A5 v15.7.2 Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Monster Abra A5 v15.7.2 oyuncu laptopu incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Son dönemde adını sık sık duyduğumuz yerli firmamız Monster, sevilen Abra serisini yeni ürünlerle güçlendirmeye devam ediyor. Abra serisinde de yeni modelleri gördüğümüz marka, bu kez v15.7.2 sürümlü modeli ile ofisimize konuk oldu. Bizler de laptopun tüm detaylarına yakından baktık ve sizler için incelemesini paylaşıyoruz. Şimdi gelin yeni Monster Abra A5 v15.7.2 laptop neler sunuyor yakından bakalım.

Tasarım

Monster Abra A5 v15.7.2, alıştığımız Monster imzalı siyah şık kutusunda geliyor. Kutu üzerinde Monster logo ve marka ibaresi yer alırken kutu kapaklarının birleştiği alanda yeşil şerit oluşturulmuş. Kutuyu açtığımızda ise Monster Abra A5 v15.7.2 laptop, şarj adaptörü, sürücü ve yazılımları içeren şık bir flash bellek ve Monster logolu sırt çantası çıkıyor.

monster abraa5 v15.7.2 003

Kutu içeriği her Monster incelememizde bahsettiğimiz gibi kullanıcıyı memnun edecek düzeyde. Zira birçok pahalı üst segment laptoplar da bile görmediğimiz taşıma çantası, her Monster ürününde kullanıcılara sunuluyor. Flash bellek hediyesi de hem kullanış hem de anahtarlık olması noktasında son derece hoş deneyim sunuyor

monster abraa5 v15.7.2 012

Monster Abra serisi, firmanın Tulpar ve Semruk serilerine kıyasla daha uygun fiyatlı ve daha kırpılmış laptop modellerinden oluşuyor. İncelediğimiz Monster Abra A5 v15.7.2 modeli de Abra serisinin tasarım hatlarını taşıyor. Kapak kısmında sadece Monster gözü bulunan laptop, haricinde farklı bir detaya sahip değil.

monster abraa5 v15.7.2 010

Mat ve yumuşak siyah renge sahip olan laptop, son derece sade bir tasarımla geliyor. Materyal tarafında sert plastik malzeme kullanılan cihaz, ağırlık tarafında da bunu avantaja çevirerek taşınabilirliği yükseltiyor. Ürün 2.1 kilogram ağırlığa sahip.

Cihazın kapağını kaldırdığımızda, RGB aydınlama desteği sunan low profil klavye görüyoruz. Klavyenin detaylarına teknik kısımda değineceğiz. Öte yandan klavyenin hemen altında çift tıka sahip geniş bir touchpad alanı görüyoruz. Bunun dışında ön alanda herhangi bir farklılık bulunmuyor.

monster abraa5 v15.7.2 014

Laptopun alt kısmına baktığımızda ise havalandırma kanalları dikkat çekiyor. Bu kanallar, hava çıkışını sağlayan yerler değil ancak hava akımının daha rahat çalışabilmesi ve havanın içeriye daha fazla ulaşabilmesi adına önemli detaylar. Asıl hava kanallarını ve giriş çıkışları içeren noktalar ise laptopun etrafında konumlanıyor.

monster abraa5 v15.7.2 015

Monster Abra A5 v15.7.2, sol bölümünde LAN portu, USB yuvası ve mikrofon ile kulaklık jackı taşıyor. Sağ tarafta ise bir adet SD kart okuyucu ve 2 adet USB 3.1 portları görüyoruz. Arka kısımda da bazı yuvalar mevcut. Burada da sırasıyla güç girişi, Type-C, HDMI yuvası ve iki adet mini-DisplayPort yuvası bulunuyor. Aynı zamanda havalandırma kanalları da bu alanın iki yanında bulunmakta.

monster abraa5 v15.7.2 017

Teknik Detaylar

Monster Abra A5 v15.7.2, tasarım kısmından ziyade teknik kısımla kendini öne çıkartıyor. İçerisinde güncel donanımların bulunduğu model, birden fazla özelleştirme imkanı tanıyor. Dolayısı ile alacağınız bu üründe depolama, bellek miktarı gibi bazı donanımları özelleştirebilmeniz mümkün. Elimizdeki modelde de bazı özelleştirmeler mevcut.

  • İşlemci: Intel Core i5-10300H
  • İşlemci Özellikleri: 4 Çekirdek / 8 İzlek – 2.50GHz Temel / 4.50GHz Turbo
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1650 Ti 4GB GDDR6
  • RAM: 8+8 16GB 2933 MHz Dual Channel DDR4 Bellek
  • Depolama: Crucial 1 TB SATA SSD
  • Ekran: 15.6″ Boyutunda IPS LED
  • Ekran Çözünürlüğü: 1920x1080p / 120 Hz
  • Klavye: RGB Aydınlatmalı Low Profil
  • Ağırlık: 2.1 kilogram

Oyun ve Soğutma Performansı

Monster Abra A5 v15.7.2, içerdiği donanım bakımından giriş segmentinde oldukça güçlü bir cihaz. İşlemci ve RAM birimleri, cihazın genel işleyiş performansı noktasında uzun vadede sıkıntı yaratmayacak kadar güçlü. Ekran tarafında da yine IPS panel tercihi, cihazın sadece oyun değil içerik ve video işlerinde de etkin sonuçlar üretmesine olumlu katkılar sağlayacak türden olmuş.

monster abraa5 v15.7.2 013

Laptop, ekran tarafında Full HD çözünürlük üretebilen bir panelle geliyor dedik. Panel ekran tazeleme hızı noktasında da güncel kalmayı başarıyor zira 120 Hz ekran tazeleme hızı bunun kanıtı olmuş. Ekranın renk üretim performansını ve detay gösterim seviyesini, rakiplere kıyasla son derece başarılı bulduk. Elbette siyah dengesi, IPS panel olması nedeniyle yüksek kalite sunamıyor ancak mat kaplamalı yansımayı önleyen ön cam, parlak renkleri daha doğrusal ve yumuşak hale getirerek siyahlarda bile etkili görüş performansı sunuyor.

monster abraa5 v15.7.2 018

Ekran kartı tarafına baktığımızda ise, NVIDIA’nın önceki nesil GTX 1050 Ti modelinin yükseltilmiş ve yenilenmiş halini görüyoruz. GTX 1650 Ti modelini taşıyan bu cihaz, Full HD seviyesinde standart oyun deneyimi için gerekli tüm gücü taşıyabiliyor. Full HD çözünürlükte orta-yüksek seviye grafik ayarları ile birlikte birçok oyunda akıcı bir oyun deneyimi elde etmek mümkün. Ancak işler AAA dediğimiz yüksek grafik gücü isteyen yapımlara geldiğinde, GPU’nun zaten sınırlı olan 4 GB VRAM ile birlikte çok iyi bir performans sunamadığını görüyoruz. Bu yüzden bu tür oyunlarda grafik kalitesinden ödün vererek düşük-orta seviyeler inmek kaçınılmaz oluyor.

monster abraa5 v15.7.2 021

Monster Abra A5 v15.7.2, termal tasarım noktasında da bizlerden tam not almayı başarıyor. Cihazın termal iskeletini görebilmek için soğutma merkezine indik. Toplamda dört bakır ısı borusu ile aktif bir hava soğutma sistemi kullanan Monster, ekran kartı ve işlemci için bu boruları ikiye bölmüş. Borular, işlemci ve GPU’dan aldıkları ısıyı ayrı ayrı bağlı oldukları fanlar yardımı ile dışarı atabiliyor. Fanlar, ses seviyesi noktasında kabul edilebilir seviyede gürültü üretiyorlar ancak turbo modunda gürültü seviyesi de yoğun şekilde artıyor.

monster abraa5 v15.7.2 011

Soğutma tarafında ise durum son derece başarılı. Elbette GTX 1650 Ti, güç ve ısı üretimi noktasında üst modellere kıyasla daha verimli ancak söz konusu laptop modellerinde GPU ve işlemci ısısı her zaman sorun olmuştur. Monster, bu noktada termal tasarımın hakkını vermiş gibi duruyor. Yaptığımız oyun testlerinde GPU sıcaklığı 70 derece, işlemci sıcaklığı ise 80 derece bandında kalabilmeyi başardı. Elbette bu değerler testlerin sunduğu en yüksek değerler. Ortalama sıcaklıklar 5 derece kadar daha düşük olabiliyor.

monster abraa5 v15.7.2 022

Yazılım ve Diğer Özellikler

Monster Abra A5 v15.7.2, yazılım ve diğer donanım özellikleri tarafında da öne çıkmayı başarıyor. Bu noktalardan ilki yazılım desteği. Tasarım kısmında da bahsettiğimiz gibi cihaz, RGB aydınlatmaya sahip bir klavye ile geliyor. Klavyenin sahip olduğu aydınlatma Monster Control Center yazılımı ile değiştirilebiliyor. Burada bahsi geçen Monster Control Center yazılımı, sadece klavye için değil, cihazın genel özelleştirmeleri için de kullanılabiliyor. Örneğin fan çalışma seviyesi, farklı kullanım modları, ekran görüntü seçenekleri gibi ayarlar bu yazılım üzerinden kontrol edilebiliyor.

monster abraa5 v15.7.2 007

Öte yandan diğer donanımlarda ses özellikleri dikkat çekiyor. Monster, efsanevi THX ile işbirliği geliştirerek, cihazında THX Spatial Audio özellikli hoparlör sürücüleri kullanıyor. Bu hoparlörler 2x20W gücünde ses üretebiliyor. Ses seviyesi noktasında sorun yaratmayan bu sürücüler, THX yazılım desteği sayesinde sanal surround ses deneyimini kullanıcıya sunabiliyor. Çeşitli kullanım senaryoları için de önceden hazırlanmış EQ profilleri de yine bu uygulamada mevcut.

Son olarak Monster Abra A5 v15.7.2, bağlantı noktalarında güncel tüm ağ standartlarına sahip. WiFi 6 ve Gigabit ethernet desteği sunan cihaz, Bluetooth 5.1 sürümünü de dahili olarak taşıyor. Cihazın dahili HD webcame de sahip olduğunu belirtelim.

Hocanın Yorumu

Monster Abra A5 v15.7.2, oyuncu bilgisayarı profilinde giriş segmentte kendine yer bulabilen son derece başarılı bir cihaz olmuş. Giriş segmenti olması sebebiyle gerek tasarım, gerekse de donanım tarafında görülebilen seçimler her ne kadar cihazı sadeleştirse de, performans tarafında dikkat çekici sonuçlar üretebiliyor.

ustun performans fiyat performans odulu 2021

Bu laptop, sahip olduğu işlemci, RAM ve depolama kapasitesi ile uzun vadede yüksek performans sunabilecek potansiyeli taşıyor. Söz konusu ekran kartı olduğunda da aynı şeyi söylemek mümkün ancak vade, orta ile değişebilir. GTX 1650 Ti ekran kartı, günümüz birçok güncel oyunu Full HD seviyede akıcı şekilde oynatabilecek güce sahip. Ancak gelecek nesil oyunlarında bu kart, detay seviyesinden fedakarlık göstermeyi gerektirebilir. Hardcore bir oyuncu değilseniz ve rekabetçi oyunları seviyorsanız bu bilgisayar ile oyunun tadını çıkarabilirsiniz. Ancak oynadığınız her oyunda maksimum görüntü kalitesi ve AAA seviye oyunlarla vakit geçiriyorsanız, üst modellere göz atmanızda fayda var.

Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler