Çarşamba, Nisan 24, 2024

Bezos ve Musk’ın Uydu İnterneti, Amerika’ya 30 Milyar Dolar Tasarruf Ettirebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geniş bant internet erişimi için düşük Dünya Yörüngesi (LEO) uyduları gerçek potansiyel belirtileri göstermeye başlıyor. Son zamanlarda, Amazon şefi Jeff Bezos’un Blue Origin Proje Kuiper, 3.236 uydu takımyıldızı olan projesini duyurarak perdeyi uzay niyetlerine geri çekti. Ayrıca, Elon Musk’un SpaceX Starlink’i yakın zamanda Florida’nın Cape Canaveral’den 60 uydu içeren bir roket fırlattı.

Uzay internet üstünlüğü için mücadele sürüyor. OneWeb gibi diğer oyuncuların yanı sıra her iki oyuncu da, ABD ve dünyadaki tüketiciler için uydular hizmete girdiğinde yılda milyarlarca dolar kazanma umuduyla uzayda milyarlar harcıyorlar. SpaceX başlangıçta Kuzey Amerika’ya hizmet vermeye başlayacak, ancak tam dizilimi gerçekleştikten sonra, şirketin tüm gezegen boyunca yayılmasını planlıyor. 

leo and geo ile ilgili görsel sonucu

Bu düşük Dünya yörüngesi girişimleri, geniş bant internet pazarını çarpıcı biçimde değiştirme ve tüketicilere 10 milyar dolardan tasarruf etme potansiyeline sahiptir. Meslektaşlarım, bu teknolojinin Amerikalılara yılda 30 milyar dolardan fazla tasarruf edebileceğini düşündüren Amerika Birleşik Devletleri piyasa fiyatlandırma verilerini analiz etti.

 

Uydular hakkında biraz detay

LEO uyduları düşük gecikmeli genişbant interneti milyonlarca Amerikalıya getirme sözü veriyor. LEO uyduları Dünya’ya son derece yakın bir yörüngede, 99 ila 1200 mil – 22.000 mil geleneksel GEO uydusuna – yani bilgi aktarımı için daha az zaman (düşük gecikme süresi) ve kablolu kablo ve fiber genişbant sağlayıcılarıyla karşılaştırılabilir bir hizmet kalitesi anlamına gelir. Diziler, kapsamı en üst düzeye çıkarmak için tam olarak büyük takımyıldızlara eşlenecektir.

leo Satellite ile ilgili görsel sonucu

LEO teknolojisi, kablolu, düşük gecikmeli geniş bant seçeneklerinin bulunmadığı yoksul ve kırsal topluluklara güçlü internet erişimi sunacak. Bu teknolojinin gelişi, milyonlarca Amerikalı için aylık internet fiyatlarını düşürecek gibi görünüyor.

Fiyatlandırmalar Nasıl Olacak?

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan gelen 2000’den fazla fiyatlandırma analizlerine göre, yalnızca bir kablolu geniş bant sağlayıcısı olan tahmini 104 milyon Amerikalı için ortalama ‘en düşük aylık fiyat’ 68 Amerikan Doları. İki seçenekli 75 milyon Amerikalı için bu ortalama en düşük fiyat 59 Amerikan Doları’na geriliyor. Beş veya daha fazla seçenek olan şanslı 15 milyon Amerikalı için bu fiyat 47 Amerikan Doları.

washington dc ile ilgili görsel sonucu

LEO teknolojisi, ABD’de her yerde görünüşte erişilebilir olacağı için, küresel olarak da, bu, yeni pazarlar ek bir gerçek “geniş bant” seçeneğine erişirken ve rekabetin artmasıyla birlikte teknolojinin girişinin internet fiyatları üzerindeki etkisinin güçlü olduğunu gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler