Salı, Mart 19, 2024

Bilgisayar kasası için en doğru soğutma rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayarınızın için yeterli soğutma alanı sağlamak yeni başlayanlar için zor olabilir. Elbette, kasadaki sirkülasyonu sağlayabilmek için “maksimum güç” yaklaşımını kullanabilirsiniz, ancak bu ideal olmaktan uzaktır. Hava akışı dengeli olmalıdır, yoksa soğutma sisteminiz tamamen verimsiz hale gelebilir. Kasanız işlevini fırın olarak da yerine getirebiliyorsa rehberimizi takip etmenizde fayda var.

Kasa fanları ve havalandırma

axial fan structureHer fanın bir dakika içinde hareket ettiği hava hacmini ölçen birim bir kübik feet (CFM) olarak adlandırılır. CFM oranının büyüklüğü fan için daha fazla hava taşıma işlevi demektir.

Bilgisayarınızı düzgün bir şekilde soğutabilmek için kasanın iç ve dış hava sirkülasyonunu yeterli bir şekilde sağlayabilecek kasa fanlarına ihtiyacınız vardır. Ne kadar fazla fan, o kadar fazla alınan ve tahliye edilen hava demektir ve bu da bilgisayarınızın soğutulmasında büyük rol oynar.

Fanlar vızıltı yaratabileceği için gürültü seviyelerine dikkat edin. Bilgisayarınızı çok yüksek ses desibellerine çıkarmamak için için daha az veya daha sessiz fanlar kullanın. Ayrıca, yanıp sönen RGB ışıklar kasa fanlarınızda aramanız gereken ilk özellik olmamalıdır.

Fanlarınızın pozisyonunu iyi ayarlayın

 

 

Son olarak

Bilgisayarınızı oluştururken, soğutma sisteminizi yukarıda belirtilen ilkeleri göz önünde bulundurarak yapılandırdığınızdan emin olun. Bizim tavsiyemiz, hava basıncını nötr basınçta tutarak hava döngüsünün dengelenmesidir. Aksi takdirde, bilgisayarınızı ekmek kızartması makinesi ile aynı etkide görebilirsiniz. Kaliteli soğutma bileşenleri her zaman sizin ve kasanız için daha iyi bir seçim olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Gamepower wraith kasasının aldım görünmü çok hoşuma gidiyor rgb olması ama sadece üstünde hava giriş yeri var ve toz filitrwsi de var ısınırmı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler