Salı, Mart 19, 2024

Kablosuz Şarj Destekli Mouse: Asus ROG Chakram

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2020’de en çok dikkati üzerine alan, Asus’un geçtiğimiz sene duyrduğu ve oldukça uzun, potansiyel anlamda zorlayıcı bir özellik listesi sunan en son Gamers Republic markalı faresiydi, ROG Chakram.

En göze çarpan ekleme, kelimenin tam anlamıyla, başparmak düğmelerinin yanından çıkıntı yapan küçük bir analog çubuktur. Bu, konseptte eskiden joysticklerde popüler olan “şapka” anahtarlarına benzer şekilde, tam açık bir analog kontrolördür; bir yaygın kullanım örneği, bir uçuş simülatörü kokpitine bakmaktı. Chakram’ın çubuğunu, bir denetleyicideki D-pad ile yaptığınız gibi bir atıcıda silah seçmek gibi şeyler için kullanışlı olabilecek dört yönlü bir yön girişi gibi çalışacak şekilde de ayarlayabilirsiniz.

Asus henüz fiyat açıklamasında bulunmadı

ROG Chakram aynı zamanda kablosuz şarj desteğine sahip bir mouse ancak birçok rakibinin aksine Qi standartları ile uyumlu ve masanızda yer alan telefon kablosuz şarj cihazları ile çalışabilir.

Hem Bluetooth hem de RF desteği olan kablosuz bir fare, USB-C üzerinden de takabilirsiniz. Asus şarjla 79 saate kadar çalışma performansı verdiğini söylüyor.

DPI 16.000’e kadar çıkıyor ve anında kolay bir biçimde ayarlanabilecek biçimde tasarlanmış. Farenin alt kısmında birkaç saniye boyunca basılı tutulduğunda kaydırma tekerliği ile hassasiyeti değiştirebilmenize olanak tanıyan özel bir düğme yer alıyor.

Ana fare düğmeleri için Omron anahtarlarını değiştirebilmenize veya kendi tasarımınızı özel ROG logosuna ekleyebilmenize olanak tanıyan kabuğun çıkarılabilir manyetik kısımları ile birlikte daha fazla özelleştirme beraberinde geliyor.

Sonuç olarak ROG Chakram, onu ayırableek bir takım özelliklere sahip sağlam bir oyuncu faresi gibi görünüyor ama kesinlikle piyasının üst kısmına – amiral gemisi olmak gibi – doğru hedef belirliyor. Bu ayın ilerleyen günlerinde yaklaşık 150 Amerikan Doları gibi bir fiyata satılması bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler