Cuma, Nisan 19, 2024

Gigabyte 3 yeni oyuncu monitörünü Türkiye’ye getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte üç yeni oyuncu serisi monitörünü duyurdu. Çok yakında da Türkiye topraklarında oyun severler ile buluşacak. 32 inç ve 1500 Radyan eğriliği ile performans sınıfı bu monitörler, firmanın şimdiye kadar ürettiği ikinci monitör serisi olarak biliniyor. Geçtiğimiz sene de PC Hocası ofisinde Gigabyte monitörlerini inceleme fırsatımız olmuştu.

Yeni Gigabyte AORUS oyuncu monitörleri

Gigabyte monitör pazarına sonradan katılmasına rağmen, gerçekten panel kalitesinde iyi işçilikler çıkartıyor. Bunu deneyimlemiş bir teknoloji editörü olarak altını çizerek söyleyebilirim. Bu sene çıkacak olan serilerin de kendine has özellikleri var ama, sonradan bu pazara dahil olmalarına rağmen, ciddi işler 2019 yılında son kullanıcılar ile buluştu.

Monitörleri ilk olarak CES 2020‘de gördük. Yükselen PC bileşenlerinin özellikleri ile birlikte monitörlere karşı da ilgi giderek artmaya devam ederken, Gigabyte pastadaki payını kimseye kaptırmamak istiyor. AORUS adı altında piyasaya sürülecek olan monitörlerin modelleri ise şu şekilde;

  • Gigabyte AORUS G27F
  • Gigabyte AORUS G27QC
  • Gigabyte AORUS G32OC

gigabyte yeni oyuncu monitorleri 2020

Ürünlerin isimlerinden de anlayacağınız üzere iki farklı model olarak. Birisi 27 inç diğeri de 32 inç şeklinde 2K ve Full HD seçenekleri Türkiye’de de satışta olacak. Monitörlere şöyle bir alıcı gözü ile baktığımızda AORUS G27F modeli düz ekran, G27QC ve G32QC modelleri 1500 radyan kavisli olarak görünüyor.

Öte yandan 144 Hz ve 165 Hz yenileme oranlarına sahipler. İşin ilginç yanı ise AORUS G27F modelinde %120 sRGB bulunurken, diğer üst iki modelde %90 DCI-P3 bulunuyor. Aralarında seçim yapmak oldukça zor olacak.

gigabyte yeni oyuncu monitorleri 2020 002

Monitörler hem Freesync hem de G-SYNC destekli

Burada önemli bir noktaya parmak basalım. Monitörler hem Freesync hem de G-Sync destekli diyoruz ama, bunun bir de FreeSync modellerinde işi derinleştiren tarafı var. Gigabyte AORUS G27QC ve Gigabyte AORUS G32QC modelleri FreeSync Premium – FreeSync Premium PRO destekli olarak gelecek.

Aralarında gözle görülür bir şekilde nasıl farklar var onu testlerde göreceğiz ama, tasarımsal ve performans yönünden ürünler çok iddialı duruyor. Tabii ki Türkiye pazarında da iddialı olabilmeleri için piyasa satış fiyatlarını yakından görmek gerekiyor.

gigabyte yeni oyuncu monitorleri 2020 004

Monitörlerde otomatik güncelleme özelliği var

Gigabyte’ın otomatik güncelleme özelliği sayesinde, monitör bilgisayara bağlandıktan sonra sistem kontrolü gerçekleştirilir ve gerekli güncellemeler yürütülür. Monitör içerisinde ayrıca Black Equalizer, Aim Stabilizer ve GameAssist gibi pek çok AORUS taktik oyun özellikleri yer alıyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Taner hocam dediğiniz gibi gigabyte monitörler çok iyi bir kaç defa deneme şansı buldum. valla panel kalitesi, görüntüsü yazılımı falan çok güzel. Hiç umudum yoktu ilk çıkarttıklarında monitörlerin bu kadar sağlam olacağını

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler