Cuma, Nisan 26, 2024

Bilgisayarı Tek Tık İle İptal Eden Katil USB Bellek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hatırlarsanız gençlik dönemlerimizde arkadaşlarımıza şaka yapmak için çeşitli kurnazlıklar yapıyorduk. Özellikle MSN zamanlarında kısayol oluşturarak tıklandığında bilgisayara reset atan ufak tefek yaramazlıklarımız da mevcuttu. Fakat bir psikopatın yaptığı katil USB bellek bu şakaları adeta ölümcül bir deneye dönüştürüyor.

Katil USB Bellek Nasıl Çalışıyor ?

Birazdan aşağıdan videosunu izleyeceğiniz katil USB bellek bilgisayara zarar vermek bir yana dursun, içerisinde bulunan tüm parçaları resmen kullanılamaz hale getiriyor. Ayrıca bunları yaparken hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan USB girişine takarak.

Düşünebiliyor musunuz ? bir sistem topladınız ve bu sisteme birisi gelip katil flaş belleği takıyor. Depolama birimi olarak kullandığımız USB bellekleri bu şekilde görmek beni tedirgin etti açıkçası. Sağda solda birilerinin eline geçerse sırf fantazi arayan tipler çok olduğu için çok can yakabilirler. Hele ki o sistemde önemli içerikleriniz ve dosyalarınız varsa.

Katil USB belleğin çalışma sisteminde 300V DC akımı yatıyor. Bu akımı USB girişinden bilgisayara taktığınız anda sisteme ileterek tüm parçaları kullanılmaz hale getiriyor. Güç kaynağı da bu kadar gelen gücü karşılayamadığı için yetersiz kalıyor. Eğer bu flaş bellek trol tiplerin eline geçerse vay halimize. Neyse lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu katil ile baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. hocam çok yararlı bir haber ve aynı zamanda yapılabilir birşey aynısını yapıp sevmediğim insanların bilgisayarlarına takıcam teşekkürler :d

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler