Cuma, Nisan 26, 2024

Bilgisayarınız Desteklemediği Halde Windows 11 Kurduysanız Bunlara Hazır Olun!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows 11 işletim sistemini tanıttığı zamanlar sistem gereksinimleri konusunda katıydı ve her ne kadar şu an bazı yumuşaklıklar yapmaya başlasa da halen daha katı sistem gereksinimleri konusunda kararlı. Şirket aynı zamanda geçtiğimiz günlerde Windows 11 için resmi yayım tarihini açıkladı.

Tarih duyurusuyla birlikte Windows 11 işletim sistemininMedia Creation Tool aracılığıyla şirket tarafından resmi olarak desteklenmeyen cihazlara yüklenebileceğini de belirtti fakat bu “iyi o zaman herkes kurabilir” anlamına gelmiyor çünkü şirket resmi sistem gereksinimlerine sahip olmayan kullanıcıların Windows 11’i kurması akabinde çok fazla mavi ekran hatası, sınırlı güncelleştirmeler ve desteklerden faydalanacağını söylüyor.

Intel tarafında için 8. nesil işlemci veya daha yenisi resmi olarak destekleniyor. AMD tarafında ise, Microsoft şu anda Ryzen 2000 veya daha yenisini ve 2. nesil veya daha yeni Epyc işlemcileri desteklemeyi planlıyor. Microsoft yakın zaman içerisinde Surface Studio gibi cihazlarda kullanılan seçkin 7. nesil Intel işlemciler için destek eklemesi yaptı.

windows 11 in react thumb
Bilgisayarınız Desteklemediği Halde Windows 11 Kurduysanız Bunlara Hazır Olun! 2

Şirkete göre, Windows 11 işletim sistemini 8. nesil işlemcilerden daha eski işlemcilere sahip bir bilgisayara yüklemek, Mavi Ekran hatası olasılığını artırıyor. Bu hareket, Microsoft’un kendi Surface Laptop, Surface Pro 5 ve Surface Go da dahil olmak üzere birçok cihazı desteklememeyi sağlıyor.

Dahili testlerde Microsoft, desteklenmeyen donanımdaki eski sürücü desteği nedeniyle Mavi Ekran Hatalarında bir artış gözlemledi. Resmi olarak desteklenen işlemciler, Microsoft’un sürücüler için OEM ve IHV yönergelerini takip ediyor ve Windows 11’de daha iyi performans sunan modern (DCH) sürücülerini kullanıyorlar.

Microsoft’a göre, Windows 11 şu anda eski makinelerde aşağıdaki sorunlarla boğuşuyor:

  • Desteklenmeyen cihazlarda yüzde 52 daha fazla çekirdek modu çökmesi var (mavi ekran hatası). Öte yandan, uyumlu cihazlar yüzde 99,8 oranında çökmesiz bir deneyim sağlıyor.
  • Desteklenmeyen cihazlarda uygulama askıda kalma olasılığı yüzde 17 daha fazladır. Birinci taraf uygulamalar için Microsoft, yüzde 43 daha fazla çökme gözlemledi.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler