Perşembe, Mart 28, 2024

BİM’in 1800 TL Para Dağıtacağı Yalanı Giderek Büyüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yine bir WhatsApp furyası ile karşı karşıyayız. Yine insanları kolay sömürebilecekler bir yer var tabii ki. BİM’in 1800 TL değerinde kupon dağıtacağı iddiaları WhatsApp üzerinden sürekli dağılmaya devam ediyor. Bu şekilde bir dağıtım bulunmadığı gibi, insanların bilgilerini çalmaya yönelik pek çok hile bulunuyor.

Bim Neden 1800 TL Dağıtsın Abi?

Yahu her şeyi bir kenara bırakın. Her şeyi ama her şeyi. BİM durup dururken 1800 TL‘lik bir kuponu neden dağıtsın? Onu da geçtim, hiçbir market zinciri bu kadar yüksek tutarda alışveriş kuponu dağıtmaz.

Kaldı ki WhatsApp üzerinden gelen mesajlarda da 500 kişiye dağıtacağı konusu var. Arkadaş bunu kim uyduruyorsa, gerçekten kenara çekip bir konuşmak lazım “nasıl başarıyorsun kardeşim bu kadar milleti kandırabilmeyi?” diye.

Zafer Bayramına Özel Kampanya (Bak Bak)

Uyduran kişi insanları dolandırmak için bir de utanmadan 30 Ağustos Zafer Bayramı‘nı kullanarak “BİM tam 1800 TL değerinde ücretsiz kupon dağıtıyor. Az önce kuponumu aldım, siz de alın çok az sayıda kaldı“. gibi hurafeler ile insanları buralara yönlendiriyorlar.

Aslında ülkemizin en büyük ve en temel sorunlarından birisi de bu değil mi? Kardeşim sorgusuz sualsiz bilmediğiniz sitelere ve yerlere neden girip bu şekilde dolandırıcıların ağlarına düşüp, ekmeğine yağ sürüyorsunuz? Biraz araştırarak neden hareket etmiyoruz? Hal bu ki bu kadar zor değil ya. Değil be kardeşim.

bim 1800 tl para

Fidye Yazılımlar İçeriyor

WhatsApp üzerinden gönderilen bu hazır mesajın içeriğinde yer alan linke tıkladığınızda karşınıza bir sayfa açılıyor. Bu sayfa üzerinde “kupon kazanmak için, anketimize katılmalısınız.” diyerek sorular soruyor. Ardından “Düzenli BİM müşterisi misiniz?” diyerek cevap şıkları ekliyorlar.

Aynı zamanda BİM yerine sürekli BIM yazıyor olması da arkadaşın ayrı bir andavallığı. Bu tür sahte, hile ve fidye içeren şüpheli durumları şikayet etmek için aşağıdaki bağlantıları kullanın.

  • Bilgi Teknolojileri İletişim Merkezi’nin İhbarweb.org.tr web sitesine giriş yaparak buradan gönderebilirsiniz.

site sikayet etme

  • Aynı zamanda BTK Online Şikayet Bildirme merkezine girerek buradan da yine sahte içerikleri gönderebilirsiniz.

btk site sikayet

BİM Açıklama Yaptı

Bim web sitesine giriş yaptığınız zaman millete gönderilen 1800 TL BİM kuponu hakkında yalan olduğuna dair bir açıklama göreceksiniz. Zira adamlar bunu açıkladığı halde hala inanmadan bu tür saçmalıklara riayet gösterecek kişiler ne yazık ki bulunuyor. Sonra vay efendim “soyuldum, dolandırıldım, beni kandırdılar.” Kardeşim “OKU, OKU, OKU! OKU YAHU!”

bim zafer bayrami kuponu

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler