Perşembe, Mart 28, 2024

NVIDIA RTX 2070 Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ortalama 32 saat içerisinde Gamescom’da düzenlenecek olan NVIDIA etkinliğinde yeni RTX serisini göreceğiz. Ancak öncesinde NVIDIA RTX 2070 ekran kartının özellikleri ve piyasa satış fiyatları da ortaya çıktı. Zira daha önceden temin etmiş olduğumuz bilgiler ile birlikte tüm serinin fiyatlarını da tabloya ekledik. Gelin yakından bir göz atalım.

NVIDIA RTX 2070 Özellikleri

Turing mimarisi altında GeForce 20 serisi ekran kartları Pazartesi günü tüm dünyaya duyurulacak. Şimdiye kadar diğer markalardan da brifler gelmeye devam etti ve etmeye de devam ediyor. Biz de tüm ekran kartlarının güncellemelerini sizlerle paylaşıyoruz.

RTX 2070 serisinde ise bizleri 2304 CUDA çekirdeği, 8 GB GDDR6 bellek mimarisi, 18 SMS Turing çekirdeği ile piyasaya sürülecek. Bu NVIDIA‘nın kendi ekran kartı için geçerli. MSI, Gigabyte, ASUS ve diğer markalar yine kendi çözümlerini geliştirdi.

nvidia rtx 2000 serisi ekran kartlari 002

NVIDIA RTX 2070 Performans – Fiyat ve Lansman Tarihi

GeForce RTX 2070 Pazartesi günü RTX 2080 Ti ve RTX 2080‘in çıkışının ardından yaklaşık olarak 400 dolar fiyat etiketi ile birlikte duyurulacak. Ancak resmi satış tarihi Ağustos değil, Eylül ayının başı olacak. İlk önce NVIDIA üst seviye modellerin dağıtımı ile ilgilenecek.

RTX 2070 şuanda GTX 1080’den daha iyi performans gösterirken, GTX 1080 Ti’dan daha aşağıda verimliliğe sahip. Yani ikisinin arasında bir performans değeri ile karşımızda olacak.

Kartı hız aşırtma (Overclock) yapıldığında 2 GHz saat hızlarına ulaşabiliyorsunuz. Bununla birlikte RTX 2070‘de 400 dolarlık etiket fiyatının makul seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Sadece ülkemizde şuanda dolar krizi yaşandığı için fiyatlar TL cinsinden çok yüksek çıkıyor. Bu da haliyle alım gücünün düşmesi anlamına geliyor.

nvidia rtx 2000 serisi ekran kartlari

Bakalım kartlar çıkana kadar belki yine 4 seviyelerini görebiliriz. NVIDIA RTX serisi yeni ekran kartlarının gelişmelerini aktarmaya devam edeceğiz. Sorularınız veya merak ettiğiniz detaylar varsa, aşağıdaki yorum kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler