Cuma, Nisan 26, 2024

EVGA RTX 2080 XC Ultra Ekran Kartı Serisi Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm üreticilerin ekran kartı modelleri RTX 2080 Ti ile başlarken, firma bir değişiklik yaparak ilk önce EVGA RTX 2080 XC Ultra adındaki ekran kartı modeli piyasaya sızdırıldı. Sızdırma diyoruz aslında kartların çoktan hazır olduğunu daha önceden sizlere bildirmiştik. Peki yeni serinin ilk modeli bize neler sunuyor?

EVGA RTX 2080’de Çift Fan

XC Ultra serisi RTX 2080 ile birleşti birleşmesine ama, burada sunulan model iki fanlı versiyonu ile geliyor. Ti serisi olmadığı için, yakında duyurulacak olan Ti modellerinde üç fanlı tasarımları göreceğiz. Kart RGB aydınlatma desteği ile birlikte gelirken, eğer kutudaki şerit tasarım gerçekse bizi farklı bir aydınlatma yapısı bekliyor olabilir.

Tüm bu ince detayları öğrenmek için, Pazartesi Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan GeForce Gaming Celebration etkinliğinden sonra göreceğiz.

EVGA RTX 2080 XC Ultra Ekran Karti

Özellikler Nasıl?

Şuan tüm teknik detaylar elimize ulaşmadı. Fakat EVGA RTX 2080 XC Ultra ekran kartı piyasaya 2944 CUDA çekirdeki, TU104 GPU mimarisi, 8 GB GDDR6 bellek desteği ve 256 bit veri yolu ile geliyor. Bu modelin bir üstü olan RTX 2080 Ti XC Ultra da ise 16 GB GDDR bellek desteği ve 356 bit veri yolu bulunacak.

Şuanda EVGA tarafından ne fiyatlandırma, ne de performans detayları doğrulandı. Ancak verilerin önceden sızdırıldığını yukarıda sizlerle paylaşmıştım. Fiyat konusunda ise 2080 modeli 899 dolar, 2080 Ti modeli 1000 dolar civarında seyredecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler