Cuma, Nisan 26, 2024

Bir Başka Kişiye Mail Nasıl Gönderilir ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mail Nasıl Gönderilir ?

Mail nasıl gönderilir ?” başlığını okurken ne kadar çok şaşırdığınızı biliyorum. Aslında bu konuyu açarken “ben ne yapıyorum böyle ?” dediğim olmuştur. Ancak bugün düzenlemiş olduğumuz yarışmada pek çok arkadaşımız bize “hocam mail nasıl gönderiliyor ?” gibi dönüşler yaptı. Biz de minimum kullanıcı düzeyini düşünerek bu konuyu ele almak istedik.

Başka bir kişiye mail göndermek istediğiniz zaman yapmanız gereken “Alıcı” kısmına kişinin mail adresini yazmanız gerekir. Mail adresini yazarken tek bir harf bile eksik veya fazla yazdığınız taktirde kullanıcıya ulaşmayacaktır. O yüzden bu önemli detaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Her mail servisinin “mail yaz” veya “mail gönder” gibi bir başlığı bulunur. Bu başlığa tıkladığınızda ise aşağıdaki gibi bir gönderim kutusu karşınıza çıkacaktır.

mail-nasil-gonderilir

Yukarıdaki görselde sizlere detayları aktardım. Eğer mailinize resim eklemek istiyorsanız aşağıda gördüğünüz gönder butonunun dört yanındaki resim çerçevesine tıklayarak bilgisayarınızda resim ekleyebiliyorsunuz.

mail-gonderme-fotograf-ekleme

Fotoğraflarınızı da ekledikten sonra, mailinizi son kez kontrol ederek alıcıya gönder tuşu ile iletebilirsiniz. Bazen karşıdaki alıcı kişinin mail kutusu dolu olabilir veya hatalı olabilir. Sizden kaynaklanmayan durumlarda mailiniz geri dönebilir.

Mailde Bağlantı ve Dosya Ekleme

Mail iletirken bazen bir web sitesi veya dosya gönderme ihtiyacı doğabilir. Bunları da yine mail servisleri üzerinden ekleyebilmeniz mümkün. İlk olarak bir bağlantı (web sitesi) göndermeyi gösterecek olursak; yine mail göndereceğiniz servisin hemen en altında “bağlantı ekle” butonuna tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir pencere sizleri karşılayacak.

mailde-baglanti-ekleme

Bağlantıyı yukarıdaki gibi ekledikten sonra çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmeniz için “bu bağlantıyı test et” diyebilirsiniz. Şimdi de sizlere mail gönderirken dosya eklemeyi gösterelim ve konumuzu tamamlayalım.

Dosya eklemek için genelde ataça benzeyen bir buton görürsünüz mail servislerinde. Bu ataça tıklayarak bilgisayarınızdan bir dosya yükleyebilirsiniz. Genellikle 20 MB ve üzeri dosyalar kabul edilmemektedir.

mail-gonder-dosya-ekleme

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler