Perşembe, Mayıs 9, 2024

Türk Yapımı Soru Cevap Uygulaması Pollop

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda Türk yapımı projeler ile devam ederken, ortaya çıkan tatminkar görüntüler bizleri de gururlandırmaya devam ediyor. Bu hafta ise Koç Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen soru cevap uygulaması Pollop‘a yakından göz atıyoruz. Soru sorup, arkadaşlarınıza oylatıp, cevabını aldığınız bu eğlenceli uygulamanın detayları haberimizde.

Pollop Ne İşe Yarıyor ?

Koç Üniversitesi’nden Kaan İlkyaz, Kaan Telciler ve Musa Sönmez tarafından girişimcilik dersi projesi olarak ortaya çıkan bu uygulama 2015 yılında start alarak 6 aylık yazılım ve iş geliştirme sürecinin ardından 26 Mayıs tarihinde Android ve iOS kullanıcıları için yayınlandı.

Pollop uygulaması aslına bakarsanız pek çok insanın fikir sahibi olmadığı konularda ortak bir platformdan fikir sahibi olan kişilerden sorulara cevap bulması olarak nitelendirilebilir. Yani Pollop kullanıcısı olduğunuzu düşünelim. Uygulamayı açıyorsunuz, aklınızdaki soruyu soruyorsunuz. Ardından kullanıcılar hızlı ve net cevaplar alabiliyor. İsterseniz soru hakkında şıklar oluşturuyor, takipçileriniz ile paylaşabiliyorsunuz.

pollop
Uygulamanın Amacı ve Hedef Kitlesi

Pollop uygulamasının yaş aralığı tamamen genç kitleler üzerine kurulmuş. Öncelikli hedef kitlesi 15 – 25 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri olarak belirlenmiş. Aslına bakarsanız uygulamanın çıkış noktası ve mantalitesi güzel, ancak yaş aralığının biraz daha yukarılara çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Uygulamayı kullanırken kişiler pek çok insandan fikir almak istedikleri zaman Pollop‘ı kullanarak aklındaki soruları sorabiliyor, şıklar oluşturabiliyor ve isterlerse arkadaşları veya takipçileri ile paylaşabiliyorlar. Uygulamanın şuanda geliri ne kadar bilmiyoruz ancak ilerleyen zamanlarda markaların sponsorlu içerikler ile hedefledikleri kitleye erişebilmeleri ve onlardan geri bildirim alabilmeleri üzerine kurulmuş.

pollop-istatistik
Hedef Global

Türk girişimcilerin kurmuş olduğu bu soru-cevap uygulaması Türkiye’de oturduktan sonra geliştirilerek globale açılmayı hedefliyor. Türkiye’de rakipleri pek fazla bulunmadığı için önleri de açık diyebilirim. Globalde ise rabbler ve cinch uygulamaları en yakın rakipleri.

Pollop’ı Kaç Kişi Kullanıyor ?

Paylaşılan verilere göre Pollop uygulamasını şuanda 20 bin kullanıcı, 40 bin soru ve 800 bin oylama olduğu verileri bizlerle paylaşıldı. Sizlere her zaman söylüyoruz, bu uygulamadan bahsederken de yine belirtelim. Türk yapımı oyun, uygulama ve yazılımları koşulsuz şartsız destekliyoruz. Pollop‘da onlardan bir tanesi oldu. Artık yavaş yavaş şu üzerimizdeki amatörlüğü atmaya başladığımız için bu fikirler bizleri de heyecanlandırıyor. Umarız çok güzel yerlere gelirler ve çorbada bizim de biraz tuzumuz olmuş olur.

 

 

Eğer siz de Türk yapımı Pollop uygulamasını denemek isterseniz aşağıdaki iOS veya Android uygulama bağlantılarını kullanarak telefonunuza kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Hiç yoktan uygulamayı indirerek arkadaşlarımıza destek vermiş oluruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler