Cuma, Nisan 19, 2024

Bir Satın Alamama Hikayesi: Facebook vs Snapchat

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapchat kendine özel geliştirmiş olduğu efektleri ile birlikte kendi hedef kitlesindeki kullanıcıları elinde tutmayı başardı. Özellikle her hafta geliştirmiş olduğu efektler ile sosyal medya üzerinden yoğun bir ilgi gören Snapchat, Facebook‘un radarına girdi. Hem de öyle böyle değil!

Facebook: “Madem Satın Alamadım, Düşman Oluruz.”

Şuan için popüler sosyal medya devi Facebook‘un satın alamadığı Snapchat üzerinde taklit çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz hafta Snapchat Stories özelliğini neredeyse birebir kopyalayıp Instagram’a entegre eden ekip, şimdi de Facebook’a aynı özellikleri ekleyeceğini duyurdu. Mark Zuckerberg tarafından yakından takip edilen Snapchat, bundan iki yıl önce Facebook tarafından satın alınmak istenmiş, ancak reddedilmişlerdi. Hal böyle olunca Zuckerberg’de Snapchat özelliklerini bir bir kopyalayarak saf dışı bırakmaya çalışıyor.

facebook-filters-ozelligi
Özenti Dolu Hareketler

Açıkçası her ne kadar dev firmalar da olsalar, Facebook’un yaptığı bu “özenti dolu hareketi” desteklemiyoruz. Sonuçta adamlar kendilerine has bir özellik bulmuş ve bunu geliştirmiş. Senin bu özelliği kopyalayıp kendi servislerinde lanse etmen hiç etik bir durum değil Mark, o yüzden gözümüzden düştün. (Çok da önemliydi bizim gözümüz)

Yukarıda yayınlanan fotoğrafta gördüğünüz üzere Facebook yakın zamanda video ve fotoğraflar üzerinde efekt ve çıkartma seçenekleri ekleyerek kullanıcılarına duyuracak. Şuanda acayip sinir olan ve Snapchat‘i satın alamadığı için “intikam yemini etmiş boğa” gibi etrafta gezinen ekip test aşamasındaki özelliklerini denemeye devam ediyor. Facebook’un ürün sorumlusu olan Sachin Monga, bu özelliği şuanda ufak gruplar ile test ettiklerini ve arttırılmış gerçeklik deneyimini tüm dünyaya açmak için sabırsızlandıklarını belirtti.

Önceden Sosyal Medya araçları farklı oldukları için bir anlamı vardı. Ancak görünüşe göre taklit içine düşen firmaların yakın zamanda birbirinden farkları kalmayacak gibi görünüyor.

facebook-filters

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler