Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Mining İle Ethereum Kazmak İçin Uçak Kiralayan Psikopatlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda mining yapan kullanıcıların sayısı %962.8 arttığı ve hala da artmaya devam ettiği görülüyor. Dünya çapında bu denli mining çalışmaları yapılırken, son psikopatlık bir Mining firmasından geldi. Genesis Mining yöneticisi olan Marco Streng tarafından yapılan açıklamaya göre tek seferde kartları transfer edebilmek için Boeing 747 uçaklar kiralandığını doğruladı.

Mining İşi Nereye Gidiyor ?

Şuan bu soruya kimse adam akıllı cevap veremez. Zira mining işine girip çıkamayan, çıkıp da kâr edemeyen çok insan var. İlk başta Bitcoin kazılıp iyi paralar elde edilirken, artık son zamanların en popüleri Ethereum oldu. AMD ise finansal sonuçları ve madenciliğin parasal boyutlarını değerlendirdiğinde işin içinden çok kârlı ayrıldı. Öte yandan çıkarttığı yeni işlemciler ile Intel’i saf dışı bırakamaya çalışırken, piyasa adeta AMD lehine işliyor.

AMD’nin şuanda hisseleri bir yıl içerisinde %151 değerlenmiş durumda. Peki bunu neye borçlu ? Sadece Ryzen işlemciler demek hiç doğru olmayacaktır. Öte yandan AMD piyasa büyüklüğü baz alındığında 500 ABD şirketi arasından en iyi performansa sahip dördüncü şirket sıralamasına yükseldi. Sonuç olarak Mining işinin biraz daha yükselişte devam edeceğini, ilerleyen günlerde ise uzmanlar tarafından durgun hal alıp stabil bir şekilde devam edeceği belirtiliyor.

Piyasaya iyi araştıran kullanıcılar ise mining işine kafayı fena taktığı için ekran kartları alıp sistemini kuruyor. Kimisi de bu işlemi fabrikalarda yapıp binlerce ekran kartı ile Ethereum kazıyor. Bunun son örneğini ise Genesis Mining yöneticisi olan Marco Streng ile gördük. Adamlar ekran kartlarını sevkiyat ile fabrikaya getirmek için özel olarak Boeing 747 uçak kiraladıklarını duyurdu. Gemi sevkiyatı yapmayı denediklerini ancak çok zaman kaybettirdiklerini söyledi. Artık gerisini siz düşünün..

genesis mining bitcoin mining 004

Ne Kadar Kazanıyorlar ?

Genesis Mining firması şuanda günde 36 bin yeni Ethereum kazıyor. Piyasa karşılığı ise tam 7 milyon dolar. Böylesine devasa bir yeri kurarken yaptıkları masrafı aslında 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde kazanmış oluyorlar. Adamların altında şuanda adeta para basma makineleri bulunuyor. Kim derdi ki yakın gelecekte internetten bu kadar para kazanılacağını ?

Firmanın kurucusu mining işinde zamanın ve hızın çok önemli olduğunu söylüyor. 10 günlük bir kayıp ile işe girilemeyecek boyutlara geldiklerini çok görmüşler. Öte yandan Ethereum şuanda piyasada 10 dolardan 400 dolara fırlamış durumda.

genesis mining bitcoin mining

AMD CEO’su Mining’i Yatırım Olarak Görmüyor

Lisa Su’yu artık hepimiz tanıyoruz. AMD tarafından geliştirilen yeni ekran kartları arasında sadece bir tanesi mining kullanıcılarına özel olarak geliştirildi. O da RX 580 Mining Edition. Onun dışında AMD CEO‘su madenciliği uzun süreli büyüme aracı olarak görmediklerini söylerken, yoğunlaştıkları alanların oyuncular olduğunu belirtti.

genesis mining bitcoin mining 002

genesis mining bitcoin mining 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler