Perşembe, Nisan 25, 2024

PS4 Satış Rakamları Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyada şuan 123 ülkede satışına devam eden PS4‘ün satış rakamları belli oldu. Açıklanan rakamların  Sony’i memnun ettiğini düşünsekte Sony playstation tarafından çok kar etmediğini belirtiyor her fırsatta ( tabi kime göre çok ). PS4 2013 yılında PS4 ve PS4 Pro olarak iki farklı model olarak sunulmuştu. Sony konsoldaki rakibi XBox’a ciddi bir fark atmış durumda, hatta Microsoft artık konsol satışlarını açıklamıyor. 

ps4

Sony son açıkladığı rakamlarda PS4 ün 60 milyon barajını geçtiğini söylemişti. Sony’nin anavatanı Japonya’nın bu satışların ciddi bir bölümünü oluşturduğunu söylemek mümkün. Japonyada 5 milyondan fazla satan playstation 4, 4.6 milyon PS4 ve 0.4 milyon PS4 pro şeklinde.

PS4’ün yeni nesil rakibi olan X Box One’ a ciddi bir fark attığını zaten belirtmiştim. Bunun büyük sebeplerinden birisi olarak XBox için çıkan özel oyunların aynı zamanda PC platformunda da yer alması diyebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler