Cuma, Mart 29, 2024

USB 3.2 İle Hızınızı Katlayın

Paylaş

silkroad gaminggentr

USB‘nin aktarım gücünü ikiye katlayacak haber duyuruldu! Henüz birçoğumuz USB-C ye bile geçiş yapamamışken USB Promoter Group USB 3.2 yi duyurdu. Aralarında Apple, Microsoft, Intel gibi birçok büyük üreticinin temsilcileri bulunan grubun tanıtmasıyla yakında portlarda yeni alacak olan USB 3.2‘yi biraz daha yakından inceleyelim.

Saniyede 2 GB veri aktarabileceği öngörülen USB 3.2’nin en büyük özelliği çok şeritli işleme izin vermesi, bu sayede hızına hız katıyor. USB 3.2, USB 3.0 ve altını kullanan cihazlarla uyumlu olacak ve çift şeritli aktarım mevcut USB Type-C kablolarıyla çalışacak. Yani USB 3.2 kullanabilmek için kabloları yenilemek gerekmeyecek. USB 3.2’nin detayları tam olarak belli olmasa da yıl sonunda yapıalcak olan USB Developer Day’ de tanıtılması bekleniyor. Gelecek olan USB 3.2’nin hangi cihazlarda karşımıza çıkacağı da belli değil. 

Promoter Group başkanı Saunders’in yaptığı açıklama şu şekilde;

“USB Type-C bağlantısını markete sunduğumuzda USB 3.0’ın ardından onunla uyumlu çalışabilecek bir 10 Gbps bağlantı yolu oluşturmak istemiştik. Böylece USB 3.0 için birçok yeni performans yükseltmesi yapabildik. İşte USB 3.2 bu performansı olabilecek en yüksek noktaya taşıyacak.”

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler