Cuma, Nisan 26, 2024

Sonunda Bu da mı Oluyor ? Drone’lara ÖTV Vergisi Kapıda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda Türkiye’de drone modellerine karşı artan ilgi peşinden yeni düzenlemeleri de getirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamaya göre Drone’lara ÖTV vergisinin kapıda olduğu sinyallerini verdi. Peki hangi drone modelleri ÖTV vergisi ile karşı karşıya ?

Drone Modellerine Göre Değişecek

Şuanda yapılan sıcak açıklama sonrasında dronelara karşı bir vergi ödeneği çıkartılacağı söz konusu. Ancak hangi model ve hangi ağırlık cinsine göre olacağı kesinleşmedi. Bakan Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamada ‘ben sadece bu drone’lara mı ÖTV getirsek diye düşünüyorum.’ dedi ve ‘Drone kullanımı sürekli artıyor. Drone’da ÖTV yok, dolayısı ile bu drone’lar uçuyor havada. Onların da ÖTV’si bulunmuyor, ÖTV gelebilir onlara.’ açıklamalarını ekledi.

Şimdi gidip 500 gram altı drone modellerine ÖTV geleceğini düşünmüyoruz.  İlk belirtilere göre Drone çekimleri yapan profesyonel kullanıcılar ve bu işten para kazanarak drone çekimlerini meslek olarak yapan kişiler için geçerli olacağı konusunda bilgilendirmeler mevcut. Zira her drone kullanıcısı ÖTV ödeyecek olursa işin içinden kimse çıkamaz.

Bakalım ilerleyen günlerde bakanın yaptığı bu açıklama üzerine % kaçlık bir vergi ödeyeceğimiz kesinleşmiş olacak. Şimdi son kullanıcılar tarafından ‘heh bir bu eksikti tam oldu’ dediklerini duyar gibiyiz. Ne diyelim yorum yapamadık..

drone vergi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler