Cuma, Nisan 26, 2024

Uluslararası Uzay İstasyonunu Gezmek İstermiydiniz ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uluslararası Uzay İstasyonu (International Space Station, ISS) herkesin gitmek istediği fakat maalesef gerçekleştiremediği bir hayal. Dünya devi Google bu noktada bize müthiş bir haberle geliyor. 1 Hafta kadar önce Google Earth üzerinde hikayeler özelliği geleceğini açıklayan Google bu sefer bize Google Earth üzerinden Uluslararası Uzay İstasyonunu gezme imkanı veriyor.

iss1

Senelerdir Street View ile dünyanın her köşesini evimize getiren Google gene yaptı yapacağını ve dünyanın vazgeçilmez ismi olduğunu ortaya koydu. Dev şirketin Avrupa Uzay Ajansı’ndan Astranot Thomas Pesquet ile ortak çalışması ile ortaya çıkan çalışma da ISS’i panoramik halde gezmek mümkün. Pesquet yazdığı bir blogta yerçekimsiz ortamda bu projenin hiçte kolay olmadığını not düşmüş.  ISS’in içini 360-derece panoramik halde ekranlarımıza yansıtan bu proje de ISS’ten çekilmiş tüm fotoğrafları görmeniz mümkün. 

Google tarafından hazırlanmış digital gezintiye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Cupolo modülünden küçük dünyamıza bakmayı unutmayın 🙂

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler