Cuma, Nisan 19, 2024

Bitcoin Yine Rekor Kırdı, Yatırımcılar İse Köşeyi Döndü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda adından çokça bahsettiren ve teknoloji kullanımının oldukça ilerlemesiyle ortaya çıkan sanal para birimi Bitcoin, yeni bir rekor daha kırdı. Dün itibariyle 7.245 Dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Paraları ile Bitcoin yatırımı yapmayanlar ise üzülmekte oldukça haklı. 

Bitcoin Yine Rekor Kırdı İÇERİK PNG min

Önce Bitcoin Nedir, Onu Açıklayalım

2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak icat edilmiş ve herhangi bir resmi kuruluş, banka ve buna benzer şeyler ile bağlantısı olmayan; devletlerin resmi paraları gibi değil, herkes tarafından bilgisayar ortamında basılabilen sanal bir para birimidir.Bu para birimi, ülkelerin resmi para birimleri ile alınıp satılabilir ve herhangi bir üçüncü parti hizmetine ve aracı kurumlara ihtiyaç duyulmadan transferi gerçekleştirilebilir. Küresel piyasalarda Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin,  diğer cüzdana koyulabilen para birimleri gibi anlık olarak değer kazanır veya değer kaybeder. Bu sanal para biriminin sembolü ฿, kısaltması ise BTC‘dir.

Bitcoin Yine Rekor Kırdı İÇERİK 2 PNG min

Tutabilene Aşk Olsun!

Bundan çok değil, dört sene önce yani 2013 yılında Bitcoin‘in değeri 1000 dolardı. O günden bu güne yeri geldi değer kaybetti, yeri geldi “Ben hâlâ buradayım!” dedi. Son zamanlarda ise dijital dünyayla az çok ilgisi olan herkesin kulağına bir şekilde ilişti.

Gelinen son noktada ise sanal para birimi olan Bitcoin, 7.000 dolar seviyesini aşmış durumda ve  dün itibariyle 7.245 doları gördü. Bu durum, Bitcoin için tarihî bir rekor anlamına geliyor. 

Birçok şirketin olumlu baktığı ve aktif olarak ödeme kabul ettiği birim; kimileri için geleceğin para birimi, kimileri için ise sönmeye mahkum olan bir balon olarak nitelendiriliyor. Şahsi görüşüm ise uzun bir süre daha hem kazandırmaya, hem de kaybettirmeye devam edecektir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler