Cuma, Nisan 26, 2024

BKM Express Kapatılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dijital cüzdan alanında hizmet veren önemli servislerden biri olan BKM Express, Rekabet Kurumu’nun vermiş olduğu gerekçeli kararın tebliğinin ardından 60 gün içinde hizmetini sonlandıracak.

21 Haziran 2012 tarihinde ortaya çıkan ve ulusal dijital cüzdan olarak tanıtılan BKM Express’in pek çok firma ve banka ile entegrasyonu bulunuyordu. Rekabet Kurumu’nun almış olduğu bu karar ile bu ortaklıkların ve entegrasyonun nasıl bir hal alacağı konusu bilinmiyor.

 

 

rekabet kurumu

BKM Express’in kapatılması konusunda karar veren Rekabet Kurumu, resmi web sitesinde yayınlamış olduğu kararda şu ifadelere yer verdi ;

Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. tarafından sunulan BKM Express hizmetinin, 4054 sayılı Kanun’un 5. maddesinde yer alan koşulları sağlamaması nedeniyle söz konusu faaliyete muafiyet tanınamayacağına ve bu nedenle Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’ye, Rekabet Kurulunun 23.09.2016 tarih ve 16-31/525-236 sayılı kararı ile tanınan muafiyetin 4054 sayılı Kanun’un 13. maddesi çerçevesinde geri alınmasına, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’nin, işbu kararın gerekçesinin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde BKM Express hizmeti sunmayı sonlandırmasına karar verildi.

Yaşanan bu olay karşısında BKM Express’in önümüzdeki günlerde akıbetinin ne olacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ayrıca Bankalararası Kart Merkezi konuyla ilgili henüz hiçbir açıklama yapmamış durumda. 23 Ağustos 2019 itibariyle kapanacak olan BKM Express hakkında yeni bilgiler geldikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler