Cuma, Mart 29, 2024

Teknolojik Ürünler Kafatasında Minik Çıkıntılara Neden Oluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknolojinin gelişmesi insan hayatını kolaylaşmasını sağlarken diğer bir yandan da insan sağlığını tehdit ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre telefon ve bilgisayar kullanımının kafatasında minik çıkıntılar oluşmasına neden olabilir.

Telefonların ve diğer günlük kullandığımız elektronik cihazlarda saatlerce vakit geçiriyoruz. Kimimiz işi nedeni ile kimimiz eğlencesine. Kullandığımız bu elektronik cihazların sar değeri gerçekten çok önemli. Sar değeri yüksek olan cihazları kullanmamız sağlığımızı olumsuz yönde tehdit ediyor.

Yeni Nesil’in Kafatasında Minik Şişlikle Oluşuyor

Kafatasında minik şişlikler çıkmasına tıpta EEOP adı veriliyor. Ancak bu şişlikler eskiden geç yaşlarda kendini belli ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre milenyum çağında yetişen çocukların kafatasında minik şişlikler çıktığı belirlenmiş. Hatta son yıllarda 18-30 yaş aralarında daha sık görülmeye başlanmış.

Cok telefon kullanimi kafatasinda minik cikintilara mi neden oluyor111908 0

Bu Şişliklere Neden Olan Ne?

Tıpta EEOP adı verilen kafatasında minik şişlikler oluşması son zamanlarda arttığını belirleyen araştırmacılar yaptığı açıklamada bunun tehlikeli olmadığını işaret ediyor. Bu minik şişliklerin oluşmasına neden olanın, telefon ve bilgisayar kullanırken boynumuzun sürekli olarak aşağı ve yukarı bakması olarak tespit edilmiş.

Araştırmacılar bu tür şekil bozukluklarının önümüzdeki dönemde giderek artacağını düşünüyor. Zaten hali hazırda kol ağrıları, bilek ağrıları, parmak ağrıları, boyun ağrıları, uykusuzluk gibi geçici de olsa elektronik cihaz kaynaklı pek çok rahatsızlık ortaya çıkmış durumda.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler