Cuma, Nisan 26, 2024

Blackberry, Dört Uygulamasını Sonlandırıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda pek de iyi günler geçirmeyen Blackberry, dört uygulamasını sonlandıracak. Bu uygulamalar arasında Blackberry kullanıcılarının favori mesajlaşma uygulaması olan Blackberry Messenger da bulunuyor.

SMS mesajlaşma döneminde oldukça popüler olan Blackberry, klavyeli telefon konusunda uzun zaman ısrar edince düşüşe geçti. Eski popülerliğini bir daha yakalayamayan Blackberry’nin Android’e geçmesi de fayda etmedi. Blackberry’nin popüler olduğu zaman yaygın olarak kullanılan Blackberry Messenger 31 Mayıs’ta kapatılacak.

Blackberry Dört Uygulamasını Sonlandırıyor 2 PCH

Blackberry’nin Sonlandıracağı Uygulamalar

Blackberry, Blackberry Messenger ile birlikte Productivity Tab, Power Center, Notable ve Device Search uygulamalarını sonlandıracak. Bu uygulamaların geliştirme ve satış işlemleri 28 Şubat 2019 yılında sonlandırılmıştı. Artık bu uygulamalara güvenlik güncellemesi ve düzeltme güncellemesi gönderilmeyecek. Blackberry Technical Support bu uygulamalarda sorun yaşadığınız zaman artık yardımcı olmayacak.

Bu dört uygulamayı 30 Haziran’dam önce yükleyen kullanıcılar kullanmaya devam edecek. Blackberry Messenger ise 31 Mayıs’ta kapatılacak. Önceden yüklü olsa bile kapatıldıktan sonra kullanılamayacak. Blackberry Messenger kapatılma tarihinden önce Google aracılığıyla para iadesi alıp mesajlarınızı yedekleyebilirsiniz.

Blackberry’nin satışları son zamanlarda pek de iyi gitmiyor. Klavyeli telefonda ve kendi işletim sistemini kullanmakta ısrar ettiği için eski popülerliğini yitirdi. Bu hatalarını düzeltmeye çalışsa da iş işten geçti. Umarız Blackberry’nin sonu Nokia gibi olmaz.

Peki ya siz daha önceden bu uygulamaları kullandınız mı? Fikirlerinizi yorum olarak belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler