Cuma, Mart 29, 2024

Kaybolan, Silinen ya da Bozulan Dosyaları EaseUS ile Kurtarma

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan selamlar. Uzun bir aradan sonra yeni bir yazı rehberi ile sizlerle birlikteyiz. Bu rehberimizde kaybolmuş; silinmiş ya da bozulmuş verilerimizi bulan EaseUS veri kurtarma programından bahsediyoruz.

Uzun yıllardır bilgisayar kullanıyorsanız, veri kaybının ne demek olduğu bilirsiniz. Gün gelir tıkır tıkır çalışan Windows bir anda mavi ekran verir ve tüm dosyalarınız o mavi ekranın içerisinde yok olup gider. Bazen bu durum, elektrik kesintisi gibi teknik arızalardan da kaynaklanabiliyor.

Esasen veri yedekleme alışkanlığınız varsa, işler sizin için çok daha kolay zira kaybettiğiniz bir şey yok. Ancak çoğu kullanıcı, tüm verilerini sistemlerinde kurulu olan diskerde tuttuğu için veri kaybının telafisi çok zor olabiliyor.

Disklerden Silinen Dosyalara Ne Olur?

Ünlü kimyacı Lavoisier’in söylediği gibi var olan hiç bir madde yok olmuyor, ancak farklı bir şekle giriyor. Esasen bilgisayarlarımızda kullandığımız disklerin veri uygulaması da aynı bu şekilde işlemekte. En azından geleneksel sabit disklerde böyle.

Kaybolan Silinen ya da Bozulan Dosyaları EaseUS ile Kurtarma 2

Bizim bilgisayar üzerinde sil komutu verdiğimiz herhangi bir dosya, aslında silinir gibi görünse de, tam anlamıyla silinmiyor. Zira bu dosyalar yok edildikten sonra arkalarında çeşitli izler bırakıyor. Normal şekilde bu izleri okuyabilmek mümkün olmadığı için de dosya görünmüyor.

Bunu yaktığınız bir kağıt parçası örneği ile daha anlaşılır kılabiliriz. Bir kağıdı yaktığınızda esasen kağıdın o yapısını yok etmiş oluyorsunuz ancak kağıttan arta kalan küller o kağıdın yok olmadığını farklı bir forma geçtiğini bizlere gösteriyor.

Kaybolan Silinen ya da Bozulan Dosyaları EaseUS ile Kurtarma 3

Aynı şekilde küllerden bilgi almak istediğinizde kağıttaki gibi kolay bir edinim elde edemiyorsunuz. Ancak üzerinde çeşitli çalışmalar yaparsanız, o küllerden bile istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Nitekim bir çok kriminal laboratuvarlarda bu şekilde araştırmalar gerçekleştiriliyor ve deliller ortaya çıkarılıyor.

Kaybolan, Silinen ya da Bozulan Dosyayı Nasıl Kurtarabiliriz?

Yukarıda da dediğimiz gibi diskler üzerindeki dosyalar aslında hiçbir zaman yok olmaz. Sadece farklı bir ize dönüşür. Bu noktada kaybettiğimiz verileri geri getirmek için açık bir kapımız oluyor. Bu kapıyı kullanarak da kaybolan dosyalara rahatlıkla erişebiliyoruz.

Kaybolan Silinen ya da Bozulan Dosyaları EaseUS ile Kurtarma 1

Fakat bu izlere normal bir şekilde ulaşabilmek pek mümkün değil. Bu tür kurtarma operasyonları için üretilen özel kurtarma yazılımları mevcut. Bu yazılımları kullanarak dosyalarınızı tek bir tıklama ile geri getirmeniz mümkün.

Bizler de hem arayüzü basit olan hem de işini oldukça iyi yapan EaseUS programını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

EaseUS Veri Kurtarma Programı 

EaseUS, veri kurtarma yazılımları arasında dikkat çeken bir yazılım. Oldukça basit bir arayüze sahip olan program, Mac ve Windows ile uyumlu olarak hem ücretsiz versiyona hem de ücretli versiyona sahip. Ücretsiz kullanım ile 2GB’a kadar veri kurtarabilirken, ücretli sürümde sınırsız boyutta kurtarma yapabiliyorsunuz.

EaseUS Veri Kurtarma Programi Fiyatlar

 

Dosya kurtarma noktasında EaseUS; silinmiş, formatlanmış, hasar görmüş ya da virüs saldırısına uğramış birçok dosya üzerinde etkili olarak çalışabiliyor. Üstelik yazılım başlat, tara ve kurtar özetlemesi ile işini hallediyor.

EaseUS Veri Kurtarma Program 004

EaseUS programını kullanma noktasında da zorluk yaşamıyorsunuz zira program oldukça kolay bir arayüze sahip. Programı çalıştırdığınızda EaseUS size, kurtarma yapmak istediğiniz sürücüyü soruyor. Sürücüyü seçtikten sonra ise olay neredeyse bitiyor.

EaseUS Veri Kurtarma Program

Sürücü seçimini gerçekleştirdikten sonra yazılım, seçtiğiniz disk üzerinde bir süre tarama gerçekleştiriyor. Bu tarama sonucunda silinmiş, bozulmuş ya da kaybolmuş olan dosyalarınız ne durumda ise o şekilde ekrana getiriliyor.

EaseUS Veri Kurtarma Program 003

Ekrana gelen dosyaların elbette hepsi kurtarılabilir durumda olmuyor. Bazı dosyalarınızı sağlam şekilde alabilirken, bazılarını kullanabilmeniz mümkün olmuyor. Bu noktada kullanılabilir dosyalarınızı seçtikten sonra yazılım, bu dosyaları sağlam şekilde bilgisayarınıza kaydediyor. İşte EaseUS programı ile veri kurtarmak işlemi bu kadar kolay.

Ekran Alıntısı 4

Evet hocalar, EaseUS yazılımını kullanarak verilerinizi kurtarmak isterseniz, aşağıda bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. İhtiyacınız varsa elbette yazılımın ücretli sürümünü kullanmanız yararınıza olacaktır. Ancak 2GB kurtarma bana yeter derseniz de ücretsiz versiyonu kullanabilirsiniz.

Yeni bir rehberde görüşmek üzere, hoşça kalın!

Çöken Bilgisayarı Kurtaran Efsane Program EaseUS

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Abi yaramıyor yaramıyor ! Hiç bir program (kurtarma) hiç bir işe yaramıyor ! Kaç tane program denedim ve hepsi de zaten var olan dosyaları bulmuş gibi gösteriyor ! Bu pc işinin en salak yanı ctrl z ile kaybedilen ( ctrl y ile olmayan) dosyalar..! Lan sen niye nasıl kaybediyirsun bu dosyaları ? Sana kim silme hakkı veriyor ? Hayır geri gelmiyor artık dosyalar insanı deli ediyorlar ya!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler