Cuma, Nisan 26, 2024

Mozilla Firefox, Artık Otomatik Oynatılan Videoları Sessize Alacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Chrome ve Microsoft Edge’de bulunan otomatik oynatılan videoları sessize alma özelliği sonunda Mozilla Firefox’a da geliyor.

İnternette dolaşırken bir anda ortaya çıkıp otomatik oynatılan videolar oldukça sinir bozucudurlar. Bazen sessiz bir ortamda bilgisayarın sesi açıkken bu tür reklamlar çıkar ve bu sessizliği bozarlar. Bu durum birçok insan için sinir bozucudur. Microsoft Edge ve Google Chrome bunun için önlem alsa da Mozilla Firefox henüz bir önlem almamıştı.

Mozilla Firefox’a gelen güncelleme ile birlikte Microsoft Edge ve Google Chrome da olan bu özellik Firefox’a gelmiş oldu. Mozilla Firefox kullanıcıları bundan sonra otomatik oynatılan video gördüğünde sesini kapatmakla uğraşmayacak.

Mozilla Firefox Artık Otomatik Oynatılan Videoları Sessize Alacak 2 PCH

Bu Özelliğin Bulunduğu Sürüm ve Diğer Avantajları

Mozilla Firefox 66 sürümünde gelen bu özellikle birlikte otomatik oynatılan videolar sessize alınacak. Ayrıca istenilen sitelerde bu özellik iptal edilebilecek. Böylece iptal ettiğiniz sitelerdeki otomatik oynatılan videolar sesli bir şekilde oynatılacak. Ek olarak sesli konferans yapılan sitelerde bu özellik otomatik olarak devre dışı kalacak. 

Mozilla Firefox tarayıcısında Google Chrome’a göre birçok eksik bulunuyor  Bu eksiklerden bir tanesi otomatik Oynatılan Videoların sesli oynatılmasıydı ve Firefox 66 güncellemesi ile bu eksiklik giderilmiş oldu.

Sizce Mozilla Firefox’da olmayıp Google Chrome’da olan hangi özellik Mozilla Firefox’a gelmeli? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler