Çarşamba, Nisan 24, 2024

BMW Abonelik Sistemi Başlattı! Ama Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

BMW, geçtiğimiz gün ilginç bir karara imza attı. Marka araçlarında abonelik sistemini başlatacağını duyurdu. Hemen sonrasında da bazı bölgeler için abonelik sistemi hayata geçti.

Daha önce çok sık karşılaşmadığımız sistem kullanılmaya başlayınca, tartışmaların da odak noktası haline geldi. Zira bu sistemle beraber marka yeni bir dönem başlatmış durumda. Peki tam olarak nedir bu BMW abonelik sistemi? Neden ve nasıl kullanılıyor?

BMW Abonelik Sistemi Nedir?

BMW abonelik sistemi; bazı Premium araç özelliklerinin ücretli olarak sunulduğu bir servis. Diyelim ki aracınızda koltuk ısıtması özelliği var. Bu özelliği kullanabilmek için bir abonelik satın almanız gerekiyor. Aylık ya da yıllık paketleri alarak, belirlenen ücreti ödeyip aktif olarak özelliği kullanabiliyorsunuz.

Netflix üyeliği gibi düşünün. Parayı verirseniz, içerikleri izlersiniz. 🙂 Burada da parayı verirseniz özellikleri kullanırsınız.

Baktığımız zaman söz konusu abonelik sisteminde birçok Premium özelliğin de ciddi ücretlere satıldığını görüyoruz. Uzun far yardımı sistemi için abonelik ücreti 9 dolar. Isıtmalı ön koltuklar için aylık abonelik 18 dolar. Yıllık alırsanız 415 dolar.

BMW

Bu ve buna benzer daha birçok özellik, abonelik servisine dahil edilmiş. Şu an pilot olarak seçilen Güney Kore, Almanya gibi ülkelerde kullanılan sistem, tüm dünyada geçerli olacak mı bilemiyoruz.

Özellikle ülkemizde kullanımı konusunda detay bir bilgi yok. Sistemin geneline bakacak olursak ne kadar doğru bir karar tartışılır. Araçta bulunan bir özellik için ekstra abonelik ücreti ödemek bana biraz saçma geldi.

Bu şekilde BMW kendisine yeni bir gelir kapısı açacak gibi duruyor. Bekleyelim ve sistemin nasıl yorumlar alacağını da görelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler