Çarşamba, Nisan 24, 2024

2023 Volkswagen Amarok Tanıtıldı! Yeni Dev, Yollara İniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

4-5 aydır teaser görüntülerinin paylaşıldığı ama bir türlü tanıtımının yapılmadığı 2023 Volkswagen Amarok, sonunda tanıtıldı. Dev kasası ve yenilenmiş teknolojileriyle karşımıza çıkan yeni pickup, şimdiden göz doldurdu diyebiliriz.

Zira yeni seri aynı altyapıyı kullandığı Ranger ile birlikte, en geniş pickup modellerinden biri oldu. Peki yeni nesil Amarok bizlere neler sunuyor? Gelin bu koca çocuğu bir inceleyelim.

2023 Volkswagen Amarok Tasarımı Nasıl? Detaylar Neler?

Başta da belirttiğim gibi yeni nesil Amarok, kısa süre önce tanıtılan Ford Ranger ile kardeş model. Aynı platform üzerinden yükseliyorlar. Haliyle tasarım kısmında da benzerlikleri var. Ama tabii ki Volkswagen kendine has detayları da eklemeyi ihmal etmemiş.

Direkt ön kısımda bu detayları görebiliyorsunuz. Kaslı bir kaput tasarımı, hemen devamında iki bölmeli ızgara alanı ve oldukça geniş bir alt tampon alanı dikkatimizi çekiyor.

Burada asıl ilgiyi alt tampon bölümü çekiyor diyebilirim. Izgara alanına göre çok daha geniş tutulmuş. Ayrıca gri desenlerle bir X formu verilmiş.

Hemen üste geçtiğimiz zaman araca daha keskin bir görünüş kazandıran Matrix LED farları görüyoruz. Kaslı olduğu kadar daha zarif bir tarz da sunulmuş.

2023 Volkswagen Amarok

Devam edip arka kısma uzandığımız zaman, burada da Ranger esintilerini görüyoruz. Dikine stop lambaları ve arkadaki Amarok yazısı direkt ilgiyi çekiyor. Dikkatli baktığınız zaman, kasa kısmında lastiklerin, çamurluk bölümünde daha geniş bir alana sahip olduğunu da görüyorsunuz. Burası da önemli bir detay.

Hadi biraz da ölçülerle konuşalım. 2023 Volkswagen Amarok daha heybetli bir araç dedik. Ölçülerinde de bunu görüyoruz. Aracın uzunluğu 5350 mm seviyesinde. Bu demek oluyor ki bir önceki nesle göre tam 96 mm artış var. Önemli bir artış, dikkat çekelim. Aks mesafesinde bu artış daha yüksek bir değerde.

2023 Volkswagen Amarok

Aracın aks mesafesi 3270 mm seviyesine kadar çıkarılmış. Eski nesil ile fark 175 mm civarlarında. Bu da demek oluyor ki artık ikinci sıra koltuklarda oturanların daha geniş diz mesafesi olacak.

Aracın boyu dışında genişliğinin ve yüksekliğinin artmış olduğunu görüyoruz. Genişlik 1910 mm seviyesinde iken yükseklik 1888 mm seviyesinde. Genişlikte 34 mm artış, yükseklikte ise 10 mm artış dikkat çekiyor.

Tüm bu ölçüler ile 2023 Volkswagen Amarok, sudan geçme limitlerini de arttırıyor. Araç 800 mm seviyesine kadar yükseklikte sulardan geçebiliyor. Unutmayın arazide kullanılabilecek bir araç. Haliyle bu değerler önemli.

İç Tasarımda Detaylar

Hemen şöyle bir iç tasarım detaylarından da söz etmek istiyorum. Eski Amarok modeline göre önemli farklar var.

Bir kere orta konsol yenilenmiş. Dikine konumlandırılmış ve sistem olarak özelleştirilmiş Ford SYNC4 yazılımı kullanan bir multimedya ekranı var. Bu ekran maksimum 12 inç boyutuna kadar çıkabiliyor. Standart başlangıç paketinde ise 10 inç boyut görüyoruz.

Ekranın hemen altında piyano tasarımlı tuşlar, ve onun altında da mini vites kontrol çubuğu yer alıyor. Eğer biraz daha geriye doğru ilerlerseniz, sürüş modu değiştirme butonu ve elektrik park freni butonuyla karşılaşıyorsunuz.

2023 Volkswagen Amarok

Sürücü kısmına geçtiğimiz zaman ise yine tamamen yenilenmiş dijital ekranı görmekteyiz. Seçilen pakete göre ekran 12 inç ile 8 inç arasında değişiyor. Her zaman olduğu gibi sürüş bilgilerini ve sürüş modlarının durumunu bu ekran üzerinde görebilirsiniz.

İç kısımla ilgili iki önemli detaydan daha söz edeceğim. Birincisi Harman Kardon ses sistemi, ikincisi ise çok yönlü olarak ayarlanabilir olan elektrikli koltuklar. Araca ek bir prestij katmışlar.

2023 Volkswagen Amarok Teknik Özellikler Açısından Nasıl?

Şimdi gelelim teknik kısımda neler sunulduğuna. Tabii ki böyle bir araçta güçsüz bir motor olmasını bekleyemezsiniz. Zaten Alman devi de buna dikkat etmiş. Seride hem dizel hem de benzinli motorlar var ve belli bir güç seviyesinin altına inilmemiş. Motor seçeneklerini ekleyelim.

  • 2.0 TDI 168 beygirlik motor
  • 2.0 TDI bi-turbo 206 beygirlik motor
  • 3.0 V6 dizel 238 beygirlik motor
  • 3.0 V6 dizel 247 beygirlik motor
  • 2.3L benzinli 298 beygirlik EcoBoost motor

Şanzıman kısmında 2023 Volkswagen Amarok, manuel seçenek sunuyor ama bunu sadece giriş modelinde sunuyor. Diğer tüm motorlarda 10 ileri otomatik şanzıman var. Performans açısından da daha iyi değerlere sahip diyebiliriz.

Life, Style, Panamericana, Aventura paket seçenekleri, yol işareti tanıma özelliği, 20 yeni sürücü destek sistemi, adaptif hız sabitleme, 3.500 kg çekme kapasitesi gibi artıları da olan 2023 Volkswagen Amarok, Eylül ayında üretime geçmiş olacak.

Aracın ülkemizde de satılacak bir model olduğunu belirtelim. Ama fiyat ve çıkış tarihi bilgimiz ne yazık ki yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler