Cuma, Nisan 26, 2024

BMW i7 Ayrıntıları Ortaya Çıktı: Lansman Tarihi Belirlendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW, Amerika Birleşik Devletleri web sitesinde yeni nesil elektrikli i7 otomobili hakkında ilk detayları resmi olarak paylaştı. Araba şirketin web sitesinde “yakın zamanda çıkacak” olarak listeleniyor ve paylaşılan bilgilere göre otomobil xDrive60 kullanıyor.

Şirketin yaptığı açıklamalara göre i7 xDrive60, BMW iX xDrive50 ile aynı 324 mil (yaklaşık olarak 520km) menzile sahip olacağını belirtti. ABD’deki araçlar genellikle 516hp ve 564 lb-ft (yaklaşık olarak 760nm) torka sahiptir fakat BMW’nin i7’ye iX’ten biraz daha fazlasını vermesi bekleniyor.

bmw yeni i7 ev
BMW i7 Ayrıntıları Ortaya Çıktı: Lansman Tarihi Belirlendi! 2

BMW’nin ABD web sitesindeki i7 açılış sayfasında, elektrikli otomobilin donanımı ve akıllı özellikleri ile ilgili ayrıntıları paylaşan bir video yer alıyor. Araba BMW’nin ikonik büyük böbrek ızgaralarına sahip olacak ve bunlar yakın zamanda yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi aydınlatmalara sahip olacak.

Otomobil aynı zamanda şirketin yaptığı açıklamaya göre kristal camdan yapılan çift kristal farlara sahip olacak. Arabanın içerisinde gösterge panosuna gömülü bir Etkileşim Çubuğu bulunuyor. Klima kontrolünü sağlamak ve kabini aydınlatabilen camdan üretilmiş bir dokunmatik ekran.

Arka tarafta, BMW’nin CES’te gösterdiği kendi kendine açılan 31 inç 8K bağlantılı ekran olacak. 5G bağlant teknolojisine sahip olacak ve i7’nin Bowers & Wilkins bilgi eğlencesine bağlanabilecek.

BMW, yeni nesil elektrikli i7 modelini Nisan ayında tanıtıyor olacak. Henüz şirket cephesinde resmi bir tarih bulunmasa da BMWBlog tarafından elde edilen bilgilere göre 20 Nisan’da tanıtılacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler