Çarşamba, Nisan 24, 2024

Boston Dynamics’in yeni Handle robotu Terminatör’ün alt yapısına sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

Boston Dynamics geliştirmiş olduğu yeni Handle robotunun detaylarını ve videosunu yayınladı. Artık yapay zeka ile robotlara nasıl hükmettiklerini gösteren bu video, insanlara da şüphe vermeye başladı. Zira robotun yapabildikleri bir kenara dursun, Terminatör filminde gördüğümüz robotları bize yakından hatırlatıyor.

O gün gelecek mi ?

Hep içimizde bir şüphe vardır. “Lan acaba robotlar bir gün insanlığı yok etmek için harekete geçer mi ?” diye. Aslında bu düşüncelerimizde hiç de haksız değiliz. Zira geliştirilen askeri robotlar ve son teknolojiler bizi bu yönde ilerletmeye mecbur kılıyor. Dünyada iyi insanlar kadar kötü insanların da olduğunu hatırlayacak olursak, bir gün robot savaşlarını izliyor olabiliriz.

Boston Dynamics tarafından geliştirilen Handle isimli bu robot ise eski Atlas ve Spot robotlarını adeta kenara fırlatıyor. Kurucu Marc Raibert tarafından paylaşılan görüntüler bize pek çok ip ucu vermişti. Şimdi ise Handle’ın hareket kabiliyetlerini sergilediği video artık YouTube’da.

 

boston dynamics handle robot
2 metre uzunluğa sahip olan Handle, dikey ve yatay olarak 1.2 metre zıplayabiliyor. Aynı zamanda saatte 15 km hız ile koşabiliyor. İnsanlardan tek farkı ise yorulmuyor olması. Aşağıdaki videoda yeni robotun kabiliyetlerini izlerken, robotun ağırlık kaldırışı, merdivenden nasıl kolaylıkla inebildiği ve zıplama becerisi pek çok şeyi açıklayabiliyor.

Aslında bu tarihi not etmemizde fayda var. Zira o beklenen gün çok uzakta değil hocalar. Dilerseniz lafı daha çevirmeden Boston Dynamics‘in yeni robotu Handle’a yakından bir göz atalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler